Krisemåling for Ap: Laveste siden 2002

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 20. oktober 2022 | 20:48

Det er ett år siden de inntok regjeringskontorene. Arbeiderpartiet og Senterpartiet får nok en krisemåling i fleisen.

Begge partiene fortsetter nedgangen i Nettavisen oktobermåling fra Sentio. Mest tilbake går Arbeiderpartiet, til en rekordlav oppslutning på 18,1 prosent (-1,0).

– Det er den svakeste målingen for Arbeiderpartiet siden mars 2002, sier administrerende direktør Arve Østgaard i Sentio til Nettavisen.

Også Senterpartiet går tilbake fra forrige måned, og nærmer seg sperregrensen med et resultat på 5,2 prosent (-0,2). Det er sju år siden partiet ble målt så lavt i Sentios målinger.

Særlig tallene for Støre og co. overrasker eksperter.

– Jeg hadde en viss tro på at spesielt Arbeiderpartiet hadde funnet en bunn rundt 20 prosent, med det fokuset som har vært rundt budsjettet, omfordeling og det skattegrepet som er tatt, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen, og konstaterer:

– Men det virker ikke som om man har nådd bunnen, de har i alle fall ikke klart å snu det noe særlig. Og tallene for Senterpartiet ser enda verre ut, det er ingen grunn til å juble over disse tallene.

Høyre går frem til 29,3 prosent. FrP går en del tilbake til 13,7 prosent.

– Kjemperesultat

Gruppen «andre partier», partiene som ikke er representert på Stortinget, får til sammen 6,0 prosent (+1,8). Denne gruppen har aldri blitt målt høyere i Senios målinger.

Klart størst er Industri- og næringspartiet (INP), som fortsetter framgangen fra september, til et rekordresultat på 2,8 prosent (+0,7).

Kjetil Rolness med frontalangrep på NRK: – Komplett farse

mest lest