Trump forventer ikke utfordrere fra eget parti hvis han stiller i 2024

Avatar photo
Publisert 21. oktober 2022 | 21:50

Tidligere President Donald Trump gjestet fredag «The Brian Kilmeade Show«, hvor han snakket ut om mulighetene for at han stiller til presidentvalget i 2024.

Trump snakket også om hvordan han eventuelt må forholde seg til andre kandidater som vil bli president i det Republikanske partiet.

Selv om mangen av de ikke har annonsert selv at de stiller, er det flere som tror at profiler som Mike Pence, Nikki Haley, Ron de Santis, Mike Pompeo, og Tucker Carlsson muligens kan stille til presidentvalget i 2024 for det Republikanske partiet.

Trump viser til at han for øyeblikket er den mest populære kandidaten blandt republikanske velgere, og at han tviler på at vil få mye konkurranse hvis han velger å stille som kandidat.

– Mange har sagt de ikke vil stille til valg hvis jeg gjør det. Så vi får se om de snakker sant. Jeg synes det ville vært svært ulojalt hvis de stiller mot meg. Men det går fint det òg, sa Trump til Brian Kilmeade.

Videre sa Trump at han har planer om å bestemme seg for om han skal stille til presidentvalget i 2024 i nær fremtid.

«We have to make this country great again,» sier Trump.

Langer ut mot Biden

I intervjuet snakket Trump også om sine egne bragder da han styrte, og gikk til angrep på Bidens administrasjon for deres håndtering av grensen til Mexico, energipolitikken deres, og den amerikanske økonomien.

– Vi hadde energiuavhengighet. Vi ble respektert av omverden. Vi hadde lave skatter, vi hadde ikke inflasjon, og vi hadde den sterkeste grensen i historien vår. Vi hadde alt dette da jeg styrte, det var så vakkert. Men så på landet vårt nå. Lander vårt er et mislykket land. USA forfaller nå, sa Trump.

Les også: En skammens dag for Arne Pedersen og flere andre

Den tidligere presidenten sa også at Russlands president Vladimir Putin ikke ville invadert Ukraina om han hadde vunnet valget i 2020. Trump sier også at den høye oljeprisen som Biden har bidratt til, er med å finansiere den russiske krigen i Ukraina.

– Putin respekterte meg og det var ikke noe tull mellom oss da jeg styrte. Med dagens oljepriser så kommer ikke penger til å bli et problem for Putin, sier Trump.

Trump har også reist rundt og arrangert treff med sine tilhengere rundt om i landet den siste tiden.

Pence vil ikke støtte Trump

En elev ved Georgetown University spurte onsdag tidligere visepresident Mike Pence om han vil stemme på Trump om han blir nominert av republikanerne til valget i 2024.

– Det kan nok hende at jeg kommer til å foretrekke noen andre, svarte Pence med et smil om munnen.

Her er KV «Sortland» på patrulje ved en norsk olje- og gassinstallasjon

mest lest