Russisk forsvarsminister mener Ukraina og Storbritannia planlegger «skitten bombe»

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 23. oktober 2022 | 20:01

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu snakket med forsvarsministrene i Storbritannia, Frankrike og Tyrkia på søndag. Tema for samtalene var utviklingen i Ukraina.

I følge Kreml tok Sjojgu opp «tendensen mot videre, ukontrollert eskalering» i Ukraina, og advarte om at Ukraina planlegger en provokasjon med en «skitten bombe» i eget land, altså en bombe der det er blandet inn radioaktivt materiale.

– Sjojgu hevdet at Ukraina planlegger handlinger i samarbeid med vestlige land, inkludert Storbritannia, for å eskalere konflikten i landet. Forsvarsministeren avviste disse påstandene og advarte mot å bruke slike beskyldninger som et påskudd til ytterligere opptrapping, skriver det britiske forsvarsdepartementet i en pressemelding på Twitter.

Det er opp til Ukraina og Russland å søke en oppløsning av krigen, og Storbritannia er klar til å hjelpe, står det videre.

Artikkelen fortsetter.

Det er ikke første gang Storbritannia har blitt beskyldt for å søke oppskalering av konflikten.

I midten av mars pågikk direkte forhandlinger mellom ukrainske og russiske delegater, og de var enige om et utkast til avtale som kunne få slutt på krigen. Men under en reise til Kyiv 9. april overtalte daværende statsminister Boris Johnson Ukrainas president Zelenskyj til å avbryte forhandlingene og heller fortsette krigen.

Ukraina og Russland var enige om fredsavtale i april: Men Boris Johnson ville at krigen skulle fortsette

 

 

mest lest