Progressive demokrater krever slutt på krigen i Ukraina: – Folk er rasende

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. oktober 2022 | 05:22

En progressiv fraksjon i det Demokratiske partiet i USA vil ha president Joe Biden til forhandle med Russland, for å få slutt på krigen i Ukraina. Forslaget skaper sinne blant mange demokrater.

Mandag kveld dukket det plutselig opp et brev signert 30 av de progressive demokratene i Representantenes hus.

Demokratene som har signert brevet ber om en mer diplomatisk tilnærming til Russlands krig i Ukraina. Gruppa ber blant annet om at president Biden går i direkte dialog med Russland for å få slutt på kamphandlingene i Ukraina.

Det er representanten Pramila Jayapal som leder fraksjonen og Alexandria Ocasio-Cortez har også signert brevet.

Kun en dag etter at det ble publisert, trekker nå gruppa brevet. Det skjer etter sterk intern misnøye i Det demokratiske partiet, ifølge Dagbladet.

Les også: Demokratenes hodepine før valget i november: Alt blir dyrere og dyrere

– Folk er rasende, sa en høytstående demokrat i Representantenes hus før brevet ble trukket tilbake, og refererte særlig til de mest sårbare demokratene som risikerer å miste setene etter mellomvalget i november, skriver CNN.

Misfornøyde demokrater mener at innholdet i brevet strider mot Det demokratiske partiets standpunkt om å vise resolutt støtte til Ukraina.

– Det er en moralsk og strategisk fare å sette seg ned med Putin for tidlig. Da risikerer man å legitimere hans forbrytelser og overlate deler av Ukraina til Russland i en avtale som Putin ikke engang vil respektere, skrev Murphy i en Twitter-melding.

Teksten i brevet har sirkulert i demokratiske kretser minst siden juni, ifølge nyhetsbyrået AP.

Amerikanerne fortviler: – Nå går alt rett vest

mest lest