Selv CNN mener Trumps advokat «tok Cohen i en løgn»: – Det var utrolig

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. mai 2024 | 10:45

Rettssaken om den såkal «hysjpenge-saken» pågår i New York. Torsdag var det aktorates stjernevitne, Trumps tidligere advokat Michael Cohen, som ble utspurt av Todd Blanche, Trumps advokat. Det gikk ifølge de fleste langt fra godt for Cohen og aktoratet.

Cohen ble i 2018 dømt for å ha feilrapportert en betaling til Stormy Daniels i 2016. Det er hevdet at det skulle vært ført som valgkampanjebidrag. Siden vendte han seg mot sin tidligere klient Donald Trump.

Cohen har hevdet at han informerte Trump om utbetalingen samme dag som det skjedde. Trump har benektet både kjennskap til det og å ha snakket med Cohen den dagen og at det skulle ha vært et kampansjebidrag.

Cohens påstand er at han fikk snakke med Trump gjennom en samtale med livvakten hans, Keith Schiller.

Cohen ble grillet av Trump-advokat Todd Blanche om en sentral telefonsamtale som koblet Trump til påstander om at han godkjente refusjoner for å betale pornostjernen Stormy Daniels under valget i 2016. I en ordveksling anklaget Blanche Cohen for å lyve om å snakke med Trump på telefon i oktober 2016 for å forsikre sjefen sin om at han håndterte betalingen til Daniels.

Blanche anklaget Cohen for å ringe den tidligere presidentens livvakt, Keith Schiller, for å klage på trakasserende telefonsamtaler – ikke for å avsløre en oppdatering om en plan for å kjøpe tausheten til Clifford.

Cohen sa at trakasseringene var en del av samtalen med Schiller.

«Nå husker du at du vitnet sannferdig på tirsdag, og du hadde nok tid til å oppdatere Schiller om alle problemene du hadde med disse trakasserende samtalene?» spurte Mr. Blanche ham.

«Jeg informerer alltid sjefen om alt umiddelbart,» sa Mr. Cohen. «Det kunne bare vært meg som sa: «alt er tatt vare på, det er løst.»

«Det var en løgn. Du snakket ikke med president Trump den kvelden, sa Blanche. «Du kan innrømme det.» «Nei sir, jeg kan ikke,» sa Mr. Cohen. «Fordi jeg ikke er sikker på at det er nøyaktig.»

«Denne juryen ønsker ikke å høre hva du tror har skjedd,» sa Blanche ifølge Epoch Times.

Dersom Cohen aldri hadde den samtalen med Trump, faller mye av aktoratets sak bort. Dette ble da også tema i amerikanske medier etter rettsdagen.

«Det var utrolig … advokater vil bygge en boks rundt vitnet og slå den igjen – det var det Todd Blanche gjorde mot Cohen … det var et ekstraordinært kryssforhør… Cohen ble tatt i … en løgn, » sa CNN-vert Anderson Cooper.

CNNs juridiske ekspert hadde følgende å si: «Jeg tror aldri jeg har sett et stjernevitne få knærne kuttet vekk like tydelig og dramatisk som det som nettopp skjedde med Michael Cohen.»

Cohens troverdighet har vært syltynn lenge. Noe republikaneren Matt Gaetz påpekte på en pressekonferanse.

Trump og andre har ment hele tiltalen er politisk motivert. New York er en demokrat-styrt delstat.

mest lest