Biden roter med antall delstater i USA: – Denne fyren er helt senil

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. oktober 2022 | 20:33

Bidens siste forsnakkelse kom fredag kveld da han hevdet at demokratene drev valgkamp i «54 delstater» i 2018 for å forsvare «Obamacare».

Forsnakkelsen kom under et folkemøte i Pennsylvania, fredag kveld, der Biden feiret sitt partis suksess med å beskytte «Affordable Care Act» (Obamacare) fra å bli fjernet under tidligere president Donald Trumps periode.

Trump hadde drevet valgkamp for å eliminere og erstatte «Obamacare», men som Biden hevdet fredag, kjempet demokratene  i 2018 for å forhindre at det skjedde. I sin tale advarte han om at «GOP» (Grand Old Party, et kallenavn på det moderne republikanske partiet) vil gå etter helsevesenet hvis de får flertall i kongressen, skriver Fox News.

Biden mener «GOP» vil fortsatt jobbe videre med å eliminere «Obamacare».

– Og selvfølgelig skal de prøve for sin 499. gang, eller hva tallet er – de er fortsatt fast bestemt på å eliminere Affordable Care Act, sa Biden.

– Det er derfor vi kjempet for det i 2018 da de prøvde å gjøre det. Vi dro til 54 stater, fortsatte han.

Les også: Biden latterliggjøres for å ikke kunne telle til tre

Flere konservative kommenterte på Twitter etter utspillet.

– Joe Biden sier nå at det er 54 delstater. Jeg antar at hvis du teller tilstandene av fornektelse, forvirring, vrangforestillinger og katastrofe som hans regime har forårsaket, kan han bare være inne på noe, sa politiker og våpenrettighetsaktivist, Lauren Boebert.

«RealClearPolitics»-president Tom Bevan hånet Biden og tidligere president Obama – som en gang hevdet at det var «57 stater» i en tale – i sin tweet sa han:

– Ser ut som vi har mistet tre stater siden 2008!

Den konservative komikeren Terrence Williams beklaget seg over tabben og tvitret:

– Joe Biden sa at han har vært i 54 delstater. Jesus Hjelp oss alle.

Biden går seg vill utenfor Det hvite hus: – Hvor skal vi?

mest lest