Ny måling gir flertall til Høyre og FrP alene

Avatar photo
Publisert 1. november 2022 | 18:25

Norstats novembermåling utført for NRK og Aftenposten viser at Høyre og FrP ville fått flertall alene om det var valg i dag.

For første gang siden august 2013 får de to partiene stor nok oppslutning til å stikke av med 89 av mandatene på Stortinget. Det er fire meir enn de trenger for å få flertall.

Resultatet fra Norstats måling for NRK og Aftenposten. Foto: Skjermdump, NRK.

– Dette er jo veldig hyggelige tall for oss, sier Høyre-leder Erna Solberg til NRK.

Solberg mener den sterke oppslutningen skyldes en sammensetning av at regjeringen gjør det dårlig og at Høyre gjør det bra. Hun tror velgerne har et minne om at da Høyre satt i regjering, så handterte de vanskelige situasjoner litt annerledes enn hva dagens regjering gjør.

Svakeste for AP noensinne

Bare 18,2 prosent av de som har blitt spurt til denne målingen sier de ville stemt Arbeiderpartiet om det var valg i dag.

Dette er det svakeste resultatet for Ap på ei måling gjort for NRK noensinne. NRK skriver at de har lagret målinger helt tilbake til 2006.

Les også: Slik skal han endre Twitter

Dette er den fjerde målingen på rad der Arbeiderpartiet får under 20 prosent oppslutning. Flere av de som stemte Ap ved valget sier nå at de vil stemme Høyre.

Senterpartiet nærmer seg sperregrensen

Senterpartiet får i denne målingen en oppslutning på 4,3 prosent, noe som er en tilbakegang på 1,9 prosent fra forrige måling.

Ved valget fikk de 13,5 prosent av stemmene.

Nå nærmer partiet seg sperregrensen som er på 4 prosent.

Nå tjener 137 ansatte i NRK over én million kroner

mest lest