AOC fortsetter sin «Twitter-krangel» med Musk: – Jeg har vist kommet under «huden» på en viss milliardær

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. november 2022 | 03:09

I en «Twitter-krangel» med selskapets nye eier, Elon Musk, hevdet Alexandria Ocasio-Cortez, at inntektene fra kampanjevarene hennes går til veldedighetsgrupper, men papirene viser noe annet.

Ocasio-Cortez hadde kritisert Musks nye plan om at Twitter-brukere skulle betale 8 dollar i måneden (83 norske kroner) for at kontoen skulle bli verifisert. Som svar trakk han frem en genser fra kampanjevare-butikken hennes, som kostet nesten $ 60 (630 norske kroner).

Hun sa at varene er laget i USA og at «alle inntekter går til samfunns-organisasjoner som «Homework Helpers-program», som gir privatundervisning til barn som har trengt læringsstøtte etter Covid».

Påstanden ser ut til å være i strid med hennes egen nettbutikk som sier at «kjøp er kampanjebidrag».

Kampanje-finansieringsdata siden juli nevner heller ikke donasjoner til veldedige organisasjoner.

Feiden mellom Musk og Ocasio-Cortez fortsatte onsdag kveld da hun hevdet at kontoen hennes «beleilig» sluttet å fungere.

– Også mine Twitter-varsler fungerer ikke i kveld, så jeg ble informert via tekst om at jeg ser ut til å ha kommet under huden på en viss milliardær, skrev hun.

– Bare en påminnelse om at penger aldri vil kjøpe deg ut av usikkerhet, folkens, la hun til.

Musk satte opprinnelig en månedlig avgift på $ 20 for verifisering av konto, men reduserte den raskt til $ 8. Twitter vil fortsatt være gratis å bruke for de fleste brukere.

Det er kommet mange kommentarer under Fox News sin artikkel. Her har du noen nedenfor:

– Hvis hun hevder at inntektene fra varesalget går til veldedige organisasjoner når det faktisk er et politisk kampanjebidrag, er det svindel. AOC engasjert i en svindel. For et sjokk!

– Moderne politikk er ikke lenger for å tjene publikum. Det har blitt en karriere å skape individuell rikdom uansett hvilken side av politikken den personen tilhører.

– I typisk, barnslig oppførsel blir AOC fanget i en løgn, dobler med en annen løgn, og erklærer deretter at hun har vunnet diskusjonen.

Alexandria Cortez latterliggjorde Musk-plan på Twitter – var rask med tweet tilbake

mest lest