Medier: Trump vil annonsere sitt kandidatur 14. november

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. november 2022 | 11:17

USAs tidligere president Donald Trump har gitt sitt hittil sterkeste signal om at han kan komme til å stille som presidentkandidat i 2024.

Det var på torsdag under et stort folkemøte i Iowa, Trump sa at det var «svært, svært, svært sannsynlig at han vil stille igjen».

Folkemøte i Iova var det første av fire valgmøter Trump deltar på for å støtte republikanske kandidater som stiller i kongressvalget neste uke.

Velgerne vil klargjøre maktbalansen i de to kamrene i Kongressen, samt bestemme hvem som skal være guvernør i mange nøkkelstater.

Mellomvalg  blir avholdt 8. november. Det blir holdt valg til alle de 435 setene i Representantenes hus samt 35 av de 100 setene i USAs senat.

Les også: – Går mot brakseier for Donald Trump

– Jeg har stilt til valg to ganger. Jeg vant to ganger. Og gjorde det mye bedre den andre gangen enn den første. Jeg fikk millioner flere stemmer i 2020 enn i 2016. Og jeg fikk flere stemmer enn noen annen sittende president i amerikansk historie, sa Trump til folkemengden i Iowa.

– Og nå, for å gjøre landet vårt suksessrikt, trygt og strålende vil jeg svært, svært, svært sannsynlig gjøre det igjen. Hold dere klar, sa Trump til en jublende menneskemengde.

Trump har flere ganger antydet at han kan komme til å stille. I oktober sa han på et valgmøte i Texas at «jeg trolig må stille igjen», det samme sa han, med litt andre ord, på et møte i Pennsylvania i september, skriver BBC News.

14. november

Flere amerikanske medier skriver fredag at kilder rundt antyder at han kommer til å annonsere sitt kandidatur 14. november.

Det er en snau uke etter mellomvalgene 8. november der republikanerne er ventet å gjøre et svært godt valg og ta kontroll på begge kamre i Kongressen.

– Dette landet hadde det nydelig under Donald Trump

mest lest