Jepp, dette er en Nissan Ariya

Thomas Hildonen
Journalist Bil24.no
Publisert 5. november 2022 | 12:14

Dette er en artikkel som først sto på Bil24.no.

Kan vi lokke med en surfevogn av Nissan Ariya?

Det er spesielt en ting som nå smitter over fra luksusprodusentene og superbilene og over til vanlige biler, og det er muligheten til å bestille din helt egne versjon.

Nå mener vi ikke såkalt coachbygging, den gamle tradisjonen hvor kunden selv også til dels kunne bestemme designet på en bil. Men også denne tradisjonen lever videre, og merker som Rolls-Royce og Ferrari byr på slike muligheter den dag i dag.

Nei, vi snakker om å gi nybilene et eget uttrykk via relativt enkle grep. Noen nybiler har i dag en ekstrautstyrliste som minner mer om en roman, så lang kan nemlig noen være. Noen få, som Nio, befinner seg på den andre siden med det aller meste bakt inn i standardversjonen.

I framtiden vil nybilene få enda flere valg som personifiserer den, og det tror iallfall Nissan. Og de gir gjerne et eksempel på nettopp en slik bil.

Det japanske merket var en av pionerne når det kommer til elbiler, men Leafen som kom i 2010 begynner nå å dra på årene. Så det er på høy tid at den får en etterfølger.

Den heter Ariya og er en SUV, eller crossover som Nissan selv sier, og er i utgangspunktet designet med et fokus på de på innsiden. Bilen har blant annet smarte løsninger som en skyvbar midtkonsoll, den skal by på mer beinplass og det er doble skjermer.

I første omgang kommer den i tre forskjellige versjoner, to med bakhjulsdrift og batterier på enten 63 kWh eller 87 kWh, samt topputgaven med AWD gjennom Nissans e-4orce utstyrt med den store batteripakken.

Nissan har tidligere sagt at rekkevidden blir opptil 533 kilometer, og den snaut 4,6 meter lange bilen kan også utstyres med hengerfeste og lades med 130 kW.

Men Nissan ser altså lengre inn i framtiden, og viser nå hva som kan være mulig med Ariya.

Under det store SEMA-showet i USA har de nemlig med seg en versjon kalt Nissan Ariya Surfwagon, altså en ganske så original surfevogn. Dette er altså en California-vennlig «woodie»-wagon.

Denne spesielle utgaven er laget av Sør-Carolina-baserte Tommy Pike Customs for Nissan, og det har vært mindre jobb enn man kanskje skulle tro. For de har trukket en vinylfolie med trepanel over bilen, noe som gir det meget spesielle uttrykket.

For dette må da kunne kalles spesielt?

Men det er selvsagt ikke alt. Surfwagon har også kromdekor som tar minnene tilbake til strandcruisere fra flere tiår siden, og byr i tillegg til en «woodie» også på en «smoothie».

Denne kommer i form av de spesielle 20-tommers hjulene i en slags havblå(?) farge som også får oss til å tenke på gamle biler. I midten av hjulene er det plassert en senterkappe i rustfritt stål, og det er også hvite detaljer på dekkene som er ganske kule.

Den originale Ariya er for øvrig skodd med 19-tommers felger og dekk med dimensjonen 235/55, men kan også fås med 20-tommere og 255/45.

I tillegg har Tommy Pike Customs selvsagt montert på et takstativ som kan huse to surfebrett, og til slutt har de satt på en tilpasset senket fjæring.

Så enkelt er det altså å lage en helt unik bil, og i framtiden kan forhåpentlig også du lage din helt egne bil basert på dine interesser. Og da setter man seg iallfall ikke inn i feil bil, for det er en viss fare for nettopp det med dagens mange like biler.

iNyheter vil fremover publisere noen artikler i samarbeid med Bil24.no.

Mot alvorlig dieselkrise i Europa og USA

mest lest