Trump i Pennsylvania: – Den tause majoriteten er tilbake – sterkere enn noensinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. november 2022 | 05:04

USAs tidligere president Donald Trump deltok på et folkemøte i Pennsylvania lørdag kveld til støtte for Dr. Oz, som er republikansk kandidat i senatsvalget.

– Hvis du vil stoppe ødeleggelsen av landet vårt og redde den amerikanske drømmen, da må du på tirsdag stemme republikansk i en gigantisk rød bølge, sa Trump til tusenvis av jublende tilhengere i Latrobe Pennsylvania, og han beskrev USA som «et land i tilbakegang».

– Vi vinner stort i det republikanske partiet, sa Trump.

– Den tause majoriteten er tilbake –  og sterkere enn noensinne, avsluttet han med.

Trump kom også me et spark til Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis, der han omtalte ham som «Ron DeSanctimonious» i det som kan være et tegn på økende spenning mellom de to potensielle presidentkandidatene.

Stikket fra Trump kommer samtidig som de to er allment ansett som de to øverste republikanske utfordrerne til å vinne republikanernes presidentnominasjon, og rapporter har sirkulert om mulig økende spenning mellom de to leirene.

DeSantis avviste rykter om en splittelse mellom ham og Trump tidligere i år og sa at Trump er en «venn av meg».

I løpet av de siste månedene har Trump utkonkurrert DeSantis i meningsmålinger blant republikanske velgere foran 2024, men guvernøren er fortsatt Trumps mest fremtredende potensielle rival.

En meningsmåling fra presidentvalget fra «Turning Point USA Student Action Summit» viste at 78.7% favoriserte Trump til å være den republikanske nominerte i 2024. En annen måling på den konservative politiske handlingskonferansen i august fant at Trump hadde 69% støtte fra deltakerne til å stille i 2024. DeSantis kom inn med bare 24% oppslutning, ifølge Fox News.

Hør hva Trump supportere sier i forkant av folkemøte i Pennsylvania:

Biden vil stenge «alle» kullkraftverk: – De kan ikke telle – vil spare dem «helvetes mye penger»

mest lest