Prisene stiger – det er utleiers marked

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. november 2022 | 16:46

Det totale utbudet i leiemarkedet er fremdeles lavt, og leieprisene fortsetter å øke.

– Vi ser definitivt ringvirkningene av økte levekostnader og økt rente. Flere velger å leie fremfor å kjøpe, og i de største byene opplever vi særlig stor pågang av kunder som ikke får solgt boligen sin, og som heller vurderer å leie ut, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Oslo

I oktober var gjennomsnittsprisen for en 1-roms leilighet i Oslo 11 030 kroner. Dette er en liten økning på 0,6% fra forrige måned. Sammenlignet med oktober i fjor, er det en økning på hele 9,6%, skriver Utleiemegleren i en pressemelding. Det er omtrent samme utvikling for 2-roms og 3-roms leilighetene ser vi tilsvarende «trend».

De skriver videre at det er mange henvendelser på samtlige boliger i Oslo, men at etterspørselen etter sentrale 3-roms, er størst.

– Den største endringen vi har sett i oktober er at mange som skal selge boligen sin, nå tar kontakt for å vurdere utleie i stedet. Dette er en ny trend som er et resultat av et dalende salgsmarked, sier Siri Anne Bernum Halck, Regionsjef i Utleiemegleren.

I øvrige deler av landet går også leieprisene opp, mest i Drammen med hele 12 prosent.

Ellers i landet ligger stigningen i overkant av 5 prosent, skal vi tro Utleiemegleren.

Mot alvorlig dieselkrise i Europa og USA

mest lest