Trump jubler: – Fantastiske tall

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. november 2022 | 06:06

USAs tidligere president Donald hyllet de republikanske kandidatene han selv har støttet før valget. Men andre mener mellomvalgene ikke går så bra som republikanerne håpet.

Trump gikk kvart over fire natt til onsdag (norsk tid) på talerstolen i Mar-a-lago, for å kommentere den foreløpige opptellingen av mellomvalget.

– Det har vært en veldig spennende natt og tallene har vært fantastiske, sa Trump på talerstolen i Mar-a-Lago.

– Så langt har vi åtti vinn og tre tap, la han til.

Stemmer telles fremdeles opp i USA og vinnere utpekes fortløpende i de ulike delstatene, etter at de siste valglokalene stengte onsdag morgen (norsk tid).

Trump fortsatte med å nevne de mange seierne det republikanske partiet har hatt i flere delstater til nå.

Republikaneren J.D. Vance har vunnet senatsvalget i Ohio.

Vance, en tidligere forfatter som er blitt politiker, fikk støtte fra Donald Trump i valgkampen. Han er blitt omtalt som en mulig ny profil i Det republikanske partiet.

Han beseiret demokraten Tim Ryan i kampen om setet i Senatet som sto åpent etter at republikaneren Rob Portman trakk seg. Det påvirker dermed ikke kampen om kontroll i Senatet, men var en delstat Demokratene hadde et lite håp om å ta en seier i.

Men senator Lindsay Graham (R) mener valget så langt ser ut til å gå dårligere enn de håpet.

I Pennsylvania har demokraten John Fetterman blant annet beseiret Mehmet Oz og tatt et nytt sete i senatet som tidligere ble holdt av republikanere.

– For landets beste bør Biden og Harris trekke seg

mest lest