Trump går til angrep på DeSantis: – Illojal middelmådighet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. november 2022 | 05:59

USAs tidligere president Donald Trump (76) går til angrep på Florida-guvernør Ron DeSantis (44) som seiler opp som mulig presidentkandidat etter valgskredet tirsdag.

Det virker som det var et svar DeSantis ga journalister, som har vakt Trumps harme, skriver NTB.

– Fake News spør ham om han stiller opp hvis president Trump stiller opp, og han sier: «Jeg fokuserer kun på guvernørvalgkampen, jeg ser ikke inn i framtiden». Når det kommer til lojalitet og klasse, er ikke det riktig svar, sier Trump.

På Truth Social kaller Trump DeSantis en «middelmådighet» med gode medierelasjoner og beskylder ham for manglende lojalitet. Trump sier også at DeSantis kan takke ham for sin politisk framgang.

Tidligere har han antydet at DeSantis er «skinnhellig» gjennom kallenavnet «Ron DeSanctimonious».

Etter valget sa Trump at han hadde «mye» på DeSantis som ville komme frem, og at det var DeSantis kone som styrte valgkampen.

Verken Trump eller DeSantis har sagt om de stiller til presidentvalget om to år, men Trump har varslet at han neste tirsdag vil komme med «en meget stor nyhet».

«Den største vinneren i mellomvalget var uten tvil Floridas guvernør Ron DeSantis, som sto for et valgskred som tar pusten fra en. Og den største taperen? Donald Trump», skriver Fox-spaltist Liz Peek.

Tucker Carlson kritiserer Republikanernes ledelse for det svake valgresultatet.

NRK-profilen Thomas Seltzer mener «oligarkene i USA» planlegger statskupp: – Borgerkrigen kommer

mest lest