Trump varsler «stor kunngjøring»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 8. november 2022 | 04:52

Natt til tirsdag norsk tid var det knyttet stor spenning til om tidligere president Donald Trump ville annonsere sitt presidentkandidatur på en valgkamp-samling for sine tilhengere i Ohio.

Trump talte på velgermøtet til JD Vance, som stiller til valg for Senatet fra delstaten Ohio.

På valgkamp-samlingen varslet Trump at han vil komme med en «stor kunngjøring» 15. november. En uke etter tirsdagens mellomvalg i USA.

– Vi skal ta tilbake det vakre huset, sier Trump om å vinne tilbake Det hvite hus i presidentvalget i 2024, i talen.

Trump hamret løs på mange av de tema republikanerne som stilte i 2022 har lagt vekt på, blant annet inflasjon, innvandring og kriminalitet.

– Under de radikale venstredemokratene styres gatene i byene våre av blodtørstige gjenger og voldelige kriminelle,» sa den tidligere presidenten. Han nevnte også andre land som har «raske rettssaker» for narkotikahandlere.

– I stedet for å doble antallet IRS-agenter, bør vi doble antallet ICE– og grensepatruljeagenter, sa Trump.

Han raste også mot «riksretts-bløff nummer én» og «riksretts-bløff nummer to», og var innom de ulike kriminelle og sivile etterforskningene av ham.

Les også: Trump i Pennsylvania: – Den tause majoriteten er tilbake – sterkere enn noensinne

– Om kort tid vil dere bli veldig, veldig fornøyde. Dere vil bli overrasket over hvor kort tid. Jeg har veldig lyst til å gjøre det nå, men akkurat nå må vi ha fokus på doktor Oz, la han til.

Fox News-anker Sean Hannity kaller Trump ekspert på teasing, under deres sending fra valgmøtet som foregikk på Dayton International Airport i Vandalia.

Kunngjøringen vil gjøres fra Trumps resort på Mar-a-Lago, fortalte Trump selv.

Trump møtt med jubel i Florida: – Stå imot det «voksende tyranni på venstresiden»

mest lest