Tidligere ansatt grilles av Musk på Twitter

Avatar photo
Publisert 15. november 2022 | 16:05

En person som skal ha sagt opp jobben sin hos Twitter da Elon Musk tok over får gjennomgå av Musk selv i en rekke Twitter-meldinger.

Da en person delte en nyhetssak om at Musk planlegger å avslutte ordningen hvor ansatte hos Twitter får gratis lunsj, så kommenterte Musk at årsaken for denne avgjørelsen var at nesten ingen ansatte møtte opp på kontoret slik at de kunne bruke denne ordningen.

På toppen av det hele var ordningen så dyr at en gjennomsnittlig lunsj har kostet rundt 400 dollar (omtrent 4000 kroner) i snitt de siste 12 månedene. Dette skriver Musk selv.

Det skapte reaksjoner fra en kvinne som selv påstår å ha stått bak lunsjprogrammet frem til hun sa opp jobben sin forrige uke.

Kvinnen som heter Tracey Hawkins skriver at Musk lyver, og at de brukte mellom 20 og 25 dollar per person (mellom 200 og 250 kroner).

– Dette tillater de ansatte å jobbe gjennom lunsjen og i møter. Oppmøtet var dessuten mellom 20 og 50 prosent, skriver Hawkins.

Ikke noe av dette skal stemme, ifølge Musks egne tall.

Les også: Nå er vi åtte milliarder mennesker i verden

– Du tar feil. Twitter har brukt 13 millioner dollar i året på mat for San Francisco-kontoret. Dessuten var det kun 25 prosent som møtte til lunsj på det meste, med et gjennomsnittlig oppmøte på under 10 prosent, skriver Musk.

Videre sier Musk at de ikke en gang gidder å servere middag fordi bygningen er tom.

Elon Musk har lenge gjort det klart at han ønsker å rydde opp i bedriften han nylig har kjøpt opp.

Noen av tiltakene Musk vil nytte for å få orden på økonomien er å sparke halvparten av de ansatte. Totalt er det 7500 mennesker som jobber for Twitter. Musk vil også begynne å ta betalt fra brukerne som vil ha verifiserings-stempel på kontoen sin.

Derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at dette lunsjtilbudet også blir skrutinert av Elon Musk.

Har anmeldt Atle Antonsen for rasisme etter opptrinn på utested

mest lest