Donald Trump kunngjør gjenvalg i 2024: – En formidabel kandidat

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. november 2022 | 05:24

I natt på Mar-a-lago, sin residens i Palm Beach i Florida, lanserte eks-president Donald J. Trump sitt presidentkandidatur for USA-valget i 2024.

– USAs comeback starter nå! sa Trump fra scenen i Florida til full jubel blant tilhengerne i salen.

Trump har gjort klar de nødvendige papirene overfor føderale valgmyndigheter, som gjør det klart at han stiller til valg.

– Vi har alltid visst at dette ikke var slutten. Det var bare begynnelsen på kampen for å redde den amerikanske drømmen. For å gjøre USA stort og ærerikt igjen lanserer jeg i kveld mitt kandidatur som presidentkandidat.

Les også: Ønsker republikanerne «Lykke til» i planene om å etterforske Hunter Biden

– En av hans mest spektakulære taler! Den tikker alle boksene for hva amerikanere bør høre og trenger å høre. Han offentliggjorde at han stiller, og takk for det. Vi trenger hans styrke og ledelse, sier Maureen Connolly til VG. Hun står på fortauet utenfor Mar-a-lago og følger Trumps tale over mobilskjermen.

– Kan han vinne igjen?, spør VG.

– Jeg kan ikke se hvorfor ikke! Han vant jo i 2020! svarer Connlly.

Det er mange av Trumps ivrigste støttespillere som har samlet seg utenfor Mar-a-lago, med  enorme flagg og plakater.

Talen blir karakterisert som «brilliant» av to kommentatorer på Fox News som var invitert på Sean Hannity. Trump var tilbake i form og så fremover mot 2024 snarere enn tilbake på 2020.

Holder han dette fokuset, kommer han til å bli en «formidabel» kandidat på republikansk side, sa Fox-kommentator Pete Hegseth.

Trump gikk gjennom en rekke temaer i den timers lange talen.

Renner virkelig sanden ut for Donald Trump? (+)

mest lest