Europamester i asylshopping?

Avatar photo
Jørgen Granberg
Journalist
Publisert 16. november 2022 | 17:26

Torsdag 10. november avleverte en angivelig statsborger fra Belarus (Hviterussland) i Norge sin tolvte asylsøknad.  

Fra tidligere, har han allerede mestret å fremme hele elleve beskyttelsessøknader i åtte forskjellige europeiske land.  

iNyheter følger nærmest daglig asylinstituttets ankomster her til lands, og spesielt dets daglige grove misbruk.  

I så måte vil vi innimellom gi våre lesere innsikt og oversikt i det verken våre politikere eller de største mediebedriftene i Norge er interessert å formidle den norske befolkningen.  

Bakgrunn
Torsdag 10. november 2022 møtte utlendingen på Norges nasjonale ankomstsenter for asylsøkere på Råde, og ønsket å søke om beskyttelse.  

Han ble deretter asylregistrert, hvorpå han oppga identiteten NN, 26 år og borger fra Belarus.  Noen identitetsdokumenter eller andre dokumenter som eventuelt kunne underbygge utlendingens riktige identitet kunne han ikke fremlegge.  

Overfor politiets representant, bemerket utlendingen at han tidligere har hatt både fødselsattest og pass, men opplyste videre at han er usikker på når og hvor han mistet disse identitetsdokumentene.  

Fingeravtrykk
På bakgrunn av et fingeravtrykksøk i det europeiske asylregisteret, ble det raskt avdekket at den det her gjelder tidligere allerede hadde søkt asyl henholdsvis 11 ganger rundt omkring i Europa.  

Det være seg i Østerrike, Sverige, Sveits, Liechtenstein, Tyskland, Litauen, Sveits og Nederland.  

I løpet av en periode fra 2014 til 2020, før utlendingen ankom Norge, har han fremmet elleve asylsøknader i åtte forskjellige land.  

Tyskland
Ifølge Dublin III forordningen er det staten Tyskland som nå er ansvarlig for den videre asylprosessen hva denne «asylshopperen» angår.  

Oslo tingrettsdommer, Tone Haave, bemerket at utlendingen i mange år har reist ulovlig rundt i Schengen-området, hvorpå han nå for tolvte gang har fremsatt en beskyttelsessøknad som åpenbart fremstår som et misbruk av asylinstituttet.  

Utlendingen poengterte i retten at han ikke på noen måte ønsket å returnere til Tyskland, da han blant annet har hatt problemer med noen Tsjetsjenere (Russiske statsborgere) der.  

Slutning
Retten, fant etter en helhetsvurdering, at det forelå en vesentlig fare for at utlendingen ville unndra seg iverksettingen av vedtaket om at han i løpet av kort tid vil bli tvangsreturnert til Tyskland.  

Utlendingen kan holdes internert på Politiets utlendingsinternat inntil retten eller politiet bestemmer noe annet, men ikke utover 9. desember 2022.  

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

mest lest