Gir Twitter-ansatte et ultimatum

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. november 2022 | 03:30

Innen torsdag må de ansatte i Twitter ha bestemt seg om de vil ha lange arbeidsdager – eller sluttpakke. Musk vil også finne en ny sjef.

Onsdag sendte Musk ut en e-post til Twitter-ansatte med tittelen «et veiskille». I den ha han de ansatte et ultimatum. Enten går de med på å jobbe lange dager med høy intensitet, eller så kan de forlate selskapet med en tre måneders sluttpakke på kjøpet.

– For å bygge et suksessfullt Twitter 2.0, og lykkes i en stadig mer konkurransedrevet verden, må vi være ekstremt hardcore, skriver Musk i e-posten, ifølge CNBC.

Musk gir sine medarbeidere ett døgn på å bestemme seg. Dersom de ikke fyller ut et digitalt skjema innen torsdag, vil de motta sluttpakke.

Siden Musk tok over selskapet i slutten av oktober har han allerede sparket halvparten av Twitters arbeidsstokk.

Over tyve ansatte skal ifølge flere amerikanske medier ha fått sparken fordi de har kritisert toppsjefen. I etterkant kommenterte Musk de ansattes avskjed på Twitter:

– Jeg vil gjerne be om unnskyldning for å sparke disse geniene. Deres enorme talent vil uten tvil være til stor nytte andre steder.

Elon Musk har lenge gjort det klart at han ønsker å rydde opp i bedriften han nylig har kjøpt opp.

Noen av tiltakene Musk vil nytte for å få orden på økonomien er å sparke halvparten av de ansatte. Totalt er det 7500 mennesker som jobber for Twitter. Musk vil også begynne å ta betalt fra brukerne som vil ha verifiserings-stempel på kontoen sin.

Elon Musk sier han vil finne en ny sjef for Twitter, ifølge Reuters.

Ny sjef
Musk sa onsdag at han forventet å redusere sin tid på Twitter og til slutt finne en ny leder for å drive det sosiale medieselskapet, og la til at han håpet å fullføre en organisatorisk restrukturering denne uken.

Han kom med uttalelsene da han vitnet i en domstol i delstaten Delaware. Saken der dreier seg om en kompensasjonspakke verdt 56 milliarder dollar og som Musk mottok fra Tesla i 2018. Pakken ble godkjent av styret, men en aksjonær har gått til sak og mener pakken ikke var berettiget fordi Musk som majoritetsaksjonær dikterte vilkårene overfor et styre som han selv kontrollerte.

Biden ut mot Twitter: – Musk har kjøpt et selskap som «spyr ut løgner over hele verden»

mest lest