Verre og verre: Nå kun 15,4 prosent for Jonas Gahr Støre

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 22. november 2022 | 13:11

På Norstats november-gallup for Vårt Land er det historisk dårlige tall for Jonas Gahr Støre og AP. Ned 2,6 prosentpoeng til 15,4 prosent.

– Nå er det mer et spørsmål om hvor bunnen er for Ap, sier valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning til avisen.

For to uker sidrn målte Ap 16,9 prosent på en måling for Dagsavisen. Det utløste nasjonal debatt. Hos Nettavisen kom 16,5 prosent i forrige uke. Og nå altså dette.

Høyre øker med hele 4,7 prosentpoeng til hele 33,6 prosent. Høyre og FrP ville fått rent flertall om det var valg i dag. Høyre er på egenhånd mer enn dobbelt så stort som Ap.

– Vi tar tilbakemeldingen fra velgerne på alvor, og vi jobber med hva vi kan gjøre annerledes for å vise at våre løsninger er i tråd med verdiene vi gikk til valg på, skriver Jonas Gahr Støre til Vårt Land.

På forrige gallup hadde Norstat for første gang gitt Industri- og næringspartiet egen søyle. Denne gang har de og Vårt Land spandert det samme på to andre partier som får over 1 prosent, nemlig Pensjonistpartiet (1,5 prosent) og Demokratene (1.0) prosent.

Artikkelen fortsetter.

Skjermbilde Vårt Land

Industri- og Næringspartiet (INP) måles til 2,4 prosent, frem 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. Det ville trolig gitt mandat på Stortinget.

– Våre beregninger gir dem tilstrekkelig oppslutning i en valgkrets til ett mandat, sier Mads Motrøen, ansvarlig for politiske målinger i Norstat.

INP-leder Owe Ingemann Waltherzøe er strålende fornøyd.

– Er du gæren!

– Å, er du gæren! Det må jo være fra et sted vi gjør det spesielt godt. Rogaland eller Vestland er nærliggende å tenke på. Vi slår nok an der de tradisjonelle, tunge industriarbeidsplassene ligger og i distriktene, sier Waltherzøe til Vårt Land.

Med 2,4 prosent er INP hakk i hæl med KrF som får bare 2,8 prosent på denne målingen.

INP feirer 7000 medlemmer: – Vi har jo en lissepasning

mest lest