Nattklubb-skyteren i Colorado er «ikke-binær»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 23. november 2022 | 10:52

Den mistenkte i helgens skyting på LHBTQ-nattklubben Club Q i Colorado Springs identifiserer seg angivelig som ikke-binær.

Det er funnet i rettsdokumenter innlevert av Joseph Archambault og Michael Bowman, som er statens offentlige forsvarere for mistenkte Anderson Lee Aldrich, skriver The Daily Beast.

«Anderson Aldrich er ikke-binær», står det. «De bruker de/dem pronomen, og vil i forbindelse med alle formelle innleveringer bli adressert som Mx. Aldrich.»

Aldrich er foreløpig siktet for 10 kriminelle forhold, inkludert drap i forbindelse med Colorado Springs-angrepet, som etterlot fem døde og 17 andre såret.

Motivet for skytingen er uklart, og tjenestemenn nekter å gi ut detaljer. De skal møte for første gang i retten via video fra fengselet onsdag.

På CNN ble ankerne nokså målløse da de hørte om påstandene om at Aldrich var «ikke-binær».

En amerikansk krigsveteran var en av heltene som stoppen søndagens skyting på nattklubben i Colorado Springs.

Les også: – Jeg tok pistolen ut av hånda hans og slo ham i hodet

Aldrich (22) skjøt og drepte fem personer og skadet minst 19 på Club Q i Colorado Springs.

Han hadde tidligere blitt arrestert i juni 2021 for å ha kommet med flere bombetrusler, ifølge Fox News. Politiet mottok rapporter fra Aldrichs mor 18. juni 2021, om at han truet henne med en hjemmelaget bombe.

Krigsveteranen Richard Fierro kastet seg på gulvet da han hørte skuddene. Han så deretter gjerningsmannen bevege seg gjennom lokalet og mot et rom der flere av gjestene hadde flyktet.

– Jeg vet ikke nøyaktig hva jeg gjorde, jeg gikk bare inn i kampmodus. Jeg tenkte bare at jeg måtte drepe ham før han dreper oss, sier Fierro til New York Times.

Han løp så etter og taklet skytteren i bakken og det oppsto en intens kamp mellom de to.

– Jeg tok pistolen ut av hånda hans og begynte bare å slå ham i hodet, om og om igjen, sier Fierro.

En annen mann sparket så gjerningsmannens automatvåpen ut av rekkevidde og en av drag-danserne begynte å sparke gjerningsmannen med sine høye hæler.

De to slo helt til Aldrich stoppet å gjøre motstand.

Tjener det Sumaya Jirde Ali å stadig bli fremstilt som et slags «nasjonalt rasistoffer»?

mest lest