Skyting på supermarked: Flere drept

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. november 2022 | 07:41

Flere personer skal være drept i en skytehendelse på en Walmart-butikk i Virginia, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I følge Reuters er det fortsatt uklart hvor mange som er skadet eller omkommet, men det skal ikke dreie seg om mer enn ti personer ifølge lokale medier.

– Politiet i Cheasapeake har bekreftet en skyteepisode på Walmart-butikken på Sam’s Circle. Skytteren er avdød, sier myndighetene i Cheasepake i en uttalelse, ifølge Reuters.

Den antatte gjerningspersonen ble funnet død i butikken, ble det opplyst på en pressekonferanse av politimannen Leo Kosinksi, som er i video nedenfor.

Det er få detaljer, men Leo Kosinksi snakket om ikke mer enn 10 drepte og flere skadde. Ingen motiv har dukket opp. Han sier at skytningen mest sannsynlig var over da de kom til butikken.

Politiet fortalte reportere at angrepet skjedde klokken 22:12 lokal tid.

Virginias delstatssenator Louise Lucas sa at hun var «helt knust» over det hun beskrev som «USAs siste masseskyting».

– Jeg vil ikke hvile før vi finner løsningene for å få slutt på denne våpenvoldsepidemien i vårt land, la hun til på Twitter.

I en uttalelse på Twitter skriver Walmart at de er sjokkert over hendelsen.

– Vi er sjokkert over denne tragiske hendelsen i vår butikk i Cheasapeake i Virginia. Vi ber for de som er rammet, lokalsamfunnet, og våre samarbeidspartnere. Vi jobber tett med politimyndighetene, og vi har fokus på å støtte våre samarbeidspartnere, skriver butikkjeden.

– Jeg tok pistolen ut av hånda hans og slo ham i hodet

mest lest