Kanye West tok med ultranasjonalist til Trump-middag: – Visste ikke hvem han var

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. november 2022 | 22:41

Det er Breitbart som skriver dette. Episoden kan skape negativ publisitet for Trump.

Trump har allerede kommet med en uttalelse i sakens anledning der han distanserer seg fra gjesten, som skal være en mann ved navn Nick Fuentes.

Kanye West har vært omdiskutert etter å ha kommet med flere uttalelser som er tolket som antisemittiske. Han har fått flere kontrakter kansellert og ble kastet ut fra Twitter, før Elon Musk lot ham slippe tilbake igjen.

Ben Shapiro har i en podkast med Lex Fridman antydet at West kan være inne i en manisk fase av sin bipolare lidelse.

Nick Fuentes. Skjermbilde Twitter

Kanye West var tidlig i Trumps presidentperiode en støttespiller av Donald Trump, sjelden for en svart artist.

Denne uken hadde West indikert ønske om å besøke Trump, noe han aksepterte. Men Kanye West tok med en spesiell gjest, uten å annonserer det på forhånd. Gjesten var en Nick Fuentes, som angivelig skal være Holocaust-fornekter og antisemitt og åpenlys tilhenger av det som i USA omtales som «hvit makt», «White Supremacy».

I en video lagt ut på Twitter snakker West om middagen han hadde med Trump i Mar-el-Lago. West hevder Trump var «imponert» av Fuentes.

Artikkelen fortsetter.

Som respons til Breitbart har Trump sendt denne uttalelsen:

«Kanye West hadde et sterkt ønske om å besøke Mar-a-Lago. Vår middag var ment å være bare mellom Kanye og meg, men han kom med en gjest jeg aldri hadde møtt og som jeg ikke visste noe om,» skriver Trump.

Kanye West har også lagt ut en tweet til som angivelig skal være en bekreftelse på Fuentes deltakelse. Der kommer det frem at også den kontroversielle Milo Yiannopoulos, som ble kastet ut av de fleste plattformer og fra en redaktørrolle i Breitbart i 2017 på grunn av uttalelser som ble tolket som en aksept for homofil pedofili, var til stede under middagen.

Kanye West har sagt han stiller som presidentkandidat i 2024 og at Yiannopoulos skal lede kampanjen hans.

Breitbart skriver at Fuentes har sagt at hans eksistens er «truet av jøder» og hevder at Fuentes i et klipp fra 2019 skal ha fornektet Holocaust.

Fuentes skal tidligere ha kritisert Trump for å ta avstand fra «hvit makt».

Klaus Schwab: – Kina er en rollemodell

mest lest