Nettavisen hevder de rennes ned av sex-spørsmål

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. november 2022 | 07:00

Nordmenns sex-vaner er i endring, hevder Nettavisens sex-eksperter. De mange artiklene om sex legges normalt bak betalingsmur, men fredag åpner de en artikkel om nettopp sine egne artikler.

«Får sex-spørsmål fra hele landet – hjelper Nettavisens lesere hver uke», kan vi lese.

De presentere der «den erfarne sexologen Tore Follestad» som er «nyeste tilskudd i Nettavisens sex- og samlivsspalte.»

«Norske sexvaner er i et tydelig skifte, og behovet for god informasjon er stort,» skriver de.

Det er ikke helt klart hvordan disse sexvanene er i endring, men det er sannsynligvis det som skal pirre tegningene av abonnement for å lese plussartiklene. Det de kan fortelle er følgende:

– Jeg synes det er gøy at folk har et fora der de kan skrive om ting som veldig mange faktisk kvier seg for å ta opp, sier Thomas Winther som den andre av tre eksperter i Nettavisens panelel.

– En av tingene jeg vet mange kvier seg for er ereksjonssvikt og funksjon. Hver gang jeg har vært på TV eller radio og snakket om det, så får jeg forespørsler fra hele landet. Folk har hatt det en stund, men så har de bare tenkt at «sånn er livet».

Men det er det ikke, kan Winther berolige.

Ekspertene har hold på siden 2019 og svart på over hundre spørsmål som leserne har sendt inn så langt. Det dreier seg om alt fra utroskap, seksuelle problemer, fantasier, eksperimentering og sextørke.

– Jeg synes det er gøy at folk har et fora der de kan skrive om ting som veldig mange faktisk kvier seg for å ta opp, sier Winther.

Denne uken skriver Follestad sin første spalte i Nettavisen, og den handler om menns penisstørrelse. Mange menn er ofte bekymret for størrelsen selv om partneren er fornøyd, og selv om de ligger godt over gjennomsnittet for hvor stor en penis er, kan vil lese.

– Sammenligner du penisen din med resultatet fra forskerne i London og du har målt penis slik som det er gjort i undersøkelsene, vil du se at din penis ligger over gjennomsnittet både når det gjelder lengde og omkrets, kan han informere innsenderen av spørsmålet om, etter å ha vist til en studie på nettopp hva som faktisk er en gjennomsnittlig penis.

Hva er en nordmann?

mest lest