Jeg gikk på verdens beste skole: Regjeringen vil ikke ha flere slike skoler i Norge

Avatar photo
Publisert 27. november 2022 | 08:13

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Regjeringens håpløse jag etter likhet går utover skolenes kvalitet.

Det er blitt gjennomført store lovendringer i friskoleloven som gjør det stadig vanskeligere å opprette friskoler i Norge. Samtidig foreslås det et kutt på 40 millioner til friskoler i statsbudsjettet for 2023. Dette fordi regjeringen ønsker å styrke den såkalte «fellesskolen».

Helt ærlig Statsminister Støre, du er ute å kjøre.

Jeg gikk selv på en kristen friskole (Ryenberget kristne private grunnskole), og det var absolutt den beste skolen jeg har gått på. Derfor mener jeg nasjonen vår trenger flere friskoler som Ryenberget, og ikke færre.

Men statsministeren ønsker aller helst at alle skal gå på en offentlig skole, i tråd med sin politiske ideologi. Men ikke alle hører hjemme i den offentlige skolen. Eksempelvis slike som meg.

Les også: Mener Putin sliter: – Vi skal ikke gi oss

En av hovedgrunnene til at vi trenger flere slike skoler i Norge er at disse skolene gir våre elever valgfrihet til å velge noe annerledes enn den offentlige skolen. For eksempel en idrettsskole, en spesiell yrkesfaglig skole, en musikkskole eller en livssynsbasert.

En stat burde alltid se på kostnadene for våre velferdsgoder. En friskole får dekket 85 prosent av kostandene av driften fra staten. Mens den offentlige skolen får alt dekket. Dermed skulle det være billigere for staten å ha friskoler enn fellesskolen.

Derfor er jeg stolt av å tilhøre et parti som ønsker å legge til rette for flere friskoler, ikke
færre.

Joel Christian Grønlund er medlem i Fremskrittspartiets Ungdom.

«Regjeringens dyrepolitikk er elendig»

mest lest