Elon Musk vil teste databrikke i menneskehjerner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. desember 2022 | 11:38

Elon Musk, forventer å starte menneskelige forsøk om seks måneder.

Musk sier at Neuralink-implantatet ble opprettet med håp om å gi funksjonshemmede pasienter muligheten til å snakke og bevege seg igjen.

På onsdag kunngjorde Twitter og Tesla-sjef Elon Musk om en stor utvikling i «hjernebrikken» som hans selskap Neuralink har utviklet.

Musk sa at den trådløse enheten, som vil bli implantert i hjernen til funksjonshemmede pasienter med den hensikt å hjelpe dem med å bevege seg og kommunisere igjen, forventes å starte kliniske studier på mennesker om seks måneder.

Neuralink har gjennomført tester på dyr de siste årene mens de har ventet på amerikansk godkjenning for å starte forsøk på mennesker.

– Vi vil være ekstremt forsiktige og sikre på at det vil fungere bra før vi setter en enhet inn i et menneske, men vi har sendt inn, jeg tror det meste av papirarbeidet vårt til FDA, og sannsynligvis om seks måneder bør vi kunne laste opp Neuralink i et menneske, sa Musk onsdag kveld, ifølge Fox News.

Etter oppdateringen onsdag kveld svarte Musk på Twitter på en Bloomberg-artikkel om kunngjøringen, og sa at selskapet er «nå trygg» på at enheten er klar for mennesker. Han la til at «timing er en funksjon av å jobbe gjennom FDA-godkjenningsprosessen».

Neuralinks siste offentlige presentasjon i april 2021 viste en ape med en implantert chip som spilte et dataspill med bare hjernen.

Musk lanserte Neuralink i 2016 med mål om å utvikle en brikke som ville tillate hjernen å kontrollere komplekse elektroniske enheter og til slutt tillate personer med lammelse å gjenvinne motorisk funksjon.

Twitter sensurerte alt om Hunter Bidens laptop: Nå vil Musk ta grep

 

mest lest