Maxine Waters roser FTX-grunnlegger for «ærlige» intervjuer etter at milliarder har forsvunnet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 05/12/2022 | 09:00

Sam Bankman-Fried har forsvart seg som en velmenende gründer, og hevdet at FTXs kollaps ikke hadde noe å gjøre med svindel.

Representanten for demokratene i  California, Maxine Waters, roste finansmannen Sam Bankman-Frieds «ærlige» intervjuer med pressen i forkant av hans høring for en komité i Representantenes hus.

Waters kom med kommentaren via sosiale medier fredag. Bankman-Fried skal etter planen vitne for finanskomiteen i Representantenes hus den 13. desember.

«Vi setter pris på at du har vært ærlig i diskusjonene dine om hva som skjedde på FTX», sa Waters.

«Din vilje til å snakke med offentligheten vil hjelpe selskapets kunder, investorer og andre. Med det for øye ønsker vi velkommen din deltakelse i vår høring den 13», la hun til.

Bankman-Fried har deltatt i en rekke intervjuer den siste uken, og diskuterte sammenbruddet av hans kryptohandelsfirma, FTX.

I sin serie medieengasjementer, som inkluderte en direktesendt diskusjon med New York Times, har Bankman-Fried hatt som mål å avlede skylden vekk fra FTX-ledelsen og har nektet for å ha begått svindel.

Les også: Sier han ikke er skyld i FTX-kollapsen: – Det er ikke det jeg fokuserer på

Totalt sett donerte Bankman-Fried i 2021 og 2022 nesten 38 millioner dollar til forskjellige kandidater og PAC-er, og ga hovedsakelig pengene sine til demokratiske kandidater og venstreorienterte grupper, ifølge Federal Election Commission filings (FEC).

Den 30 år gamle gründeren red en kryptovalutaboom til en nettoverdi på 26.5 milliarder dollar, ifølge Forbes. Etter å ha lansert FTX i 2019, ble han en innflytelsesrik politisk giver og lovet å donere mesteparten av inntektene sine til veldedige organisasjoner. Han støttet også mange demokrater i mellomvalget i USA. Han var den nest største bidragsyter etter George Soros.

Bankman-Fried står for tiden overfor en mengde søksmål.

FTX-grunnlegger ga penger til venstre-liberale medier før konkursen

mest lest