FrP vil at japanske Takako Ellefsen (83) skal få bli i Norge: – Alt annet ville vært en skam 

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. desember 2022 | 13:19

Japanske Takako Ellefsen (83) var gift med en norsk mann i 46 år frem til han døde i 2009. Men nå må hun ut av landet innen 28. desember. Det får selv innvandringsrestriktive FrP til å reagere.

Utlendingsnemnda (UNE) har bestemt at hun ikke får oppholdskortet hun har søkt om.

– Hun har søkt om det som kalles EØS-oppholdskort. Hun har fått avslag fordi først UDI og deretter UNE har kommet til at hun ikke oppfyller vilkårene for det hun har søkt om, sier kommunikasjonssjef i UNE Bjørn Lyster til NRK.

Han sier det avgjørende i avslaget er at sykeforsikringen hennes ikke er god nok og at det er tvil om forsikringen hennes i det hele tatt gjelder utenfor Japan.

– Hvis hun skal få den type EØS-oppholdskort, som hun nå hadde søkt om, da må hun skaffe seg tilstrekkelig forsikring.

Verken UDI eller UNE mener den dekker det som kalles «alle risikoer»

– En slik forsikring skal blant annet dekke alle utgifter som vil kunne komme ved behandling i norsk helsevesen, sier Lyster.

– En skam

Erlend Wiborg. Foto: Privat

– FrP krever at Takako Ellefsen får bli i Norge, alt annet ville vært en skam, sier innvandringspolitisk talsperson Erlende Wiborg til iNyheter.

– Vi snakker her om en dame som har bodd i Norge siden 1964 som regjeringen nå av byråkratiske grunner vil tvangssende ut av landet. Hun belaster ikke norske skattebetalere med et øre, så her forventer jeg at regjeringen rydder opp.

At hun i lange perioder har bodd i utlandet skyldes at hun fulgte med sin mann på oppdrag for Det Norske Veritas, påpeker han.

– Når regjeringen med åpne armer tar imot velferdsmigranter og aktivt bruker skattepenger på å hente IS terrorister til Norge er det absurd at en eldre bestemor som har bodd her siden 1964 skal kastes ut, avslutter Wiborg.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Har opprettet tilsynssak mot kjent psykiater etter «metoo»-anklager

mest lest