«Boblebadkongen» er konkurs: – Markedet kollapset fullstendig

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 11. desember 2022 | 16:29

Folk tar seg ikke råd til boblebad med dagens strømpriser.

Boblebad-forhandleren Mspa.no var ledende på billige og oppblåsbare boblebad og trodde på fortsatt gode tider etter rekordår i 2020 og 2021. Så de bygget opp et varelager. Men da falt bunnen ut av markedet og

Nå har de 56 millioner kroner i gjeld, og et varelager verdt rundt 30 millioner.

– For vår del var det uten tvil de ekstreme strømprisene som rammet bransjen hardt utover sensommeren og høsten. Det endte dessverre med at vi fikk utfordringer med likviditeten og til slutt måtte melde oppbud, skriver Hugo Grimsrud Reed, daglig leder og gründer, i en tekstmelding til E24.

Selskapet økte omsetningen fra tre millioner kroner i 2013 til over 100 millioner kroner i 202 og 2021. I 2021 leverte selskapet et overskudd på over 16 millioner kroner.

– I tillegg til strømprisene, var det heller ikke spesielt bra sommervær, og nordmenn brukte feriebudsjettet på utenlandsferier da reiserestriksjonene ble opphevet, sier Reed om situasjonen i 2022.

Det er ventet flere konkurser i norsk næringsliv i månedene som kommer, men fortsatt er ikke konkurstallene kommet opp på nivåene i 2019, altså før pandemien.

– Tallet på konkurser i 3. kvartal er 25 prosent lavere enn samme kvartal i 2019, sier seksjonssjef Erik Fjærli i SSB i en pressemelding.

Vokt deg for utleiemeglere

mest lest