Var stabil i 13 år – så tok hun korona-vaksinen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. januar 2023 | 08:36

I 13 år har Heidi Andresen (41) holdt sykdommen ME i sjakk. Så tok hun koronavaksinen.

Andresen forteller i et intervju med TV 2 at formen hennes har vært nokså stabil de siste 13 årene. Selv om hverdagslivet har vært preget av sykdommen, har hun vært i stand til å jobbe deltid som regnskapsmedarbeider i et lite firma. Hun har også i perioder klart å ha et sosialt liv på siden, forteller hun til kanalen.

Det blir anslått at mellom 10.000 og 20.000 personer i Norge lever med ME (Kronisk utmattelsessyndrom).

Heidi begrenset sosial kontakt og tok vaksinen når tilbudet kom under koronapandemien.

– Jeg kjente ingenting av første og andre dose. Jeg tok tredje dose lille julafta. Etter det begynte formen å skru seg sakte, men sikkert nedover, sier Andresen til TV 2.

I februar sa det bom stopp. Plutselig klarte hun ikke engang løftede hendene over tastaturet.

TV 2 skriver de har vært i kontakt med flere ME-pasienter som forteller at tilstanden deres ble betydelig forverret etter at de tok andre og tredje dose av koronavaksinen.

Legemiddelverket sier at de følger tett med på bivirkninger som dem mistenker har sammenheng med vaksinen, ifølge TV 2.

Fra vaksinasjonen startet 27. desember 2020 og frem til 22. november, er det mottatt 60.924 meldinger om mistenkt bivirkninger etter koronavaksinasjonen.

Les også: – Etter tredje dose koronavaksine gikk kroppen «berserk»

Legemiddelverket sier til TV 2 det ikke er noe grunnlag for å tro at ME-pasienter opplever andre bivirkninger enn andre som blir vaksinert.

Det er nå gått et år siden Heidi tok første dose av koronavaksinen.

Hun forteller til TV- kanalen at kroppen hennes ikke er til å gjenkjenne.

Hun forteller om utmatting, menstruasjonsforstyrrelser og f;ler hun har uforklarlige smerter i hele kroppen. Legen hennes har til dags dato ikke funnet en forklaring.

Heidi var normalt frisk jente, og brukte ikke en eneste egenmelding eller sykemelding på tretten år. I år har hun brukt alle.

– Jeg blir jo urolig for om jeg vil få tilbake livet jeg hadde, eller om dette er en permanent skade. Jeg vil så gjerne bli bedre, sier Heidi.

https://inyheter.no/2022/12/31/britisk-hjertespesialist-pa-tucker-carlson-mener-mrna-vaksinene-aldri-burde-vaert-godkjent/

mest lest