– Etter tredje dose koronavaksine gikk kroppen «berserk»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 4. desember 2022 | 02:53

Veronica Nyland er én av seks i Norge som har fått erstatning for bivirkningen etter koronavaksinen.

Veronica Nyland. Skjermbilde fra Video TV 2.

Før kunne hun klare seg med fem bind om dagen den uken hun hadde menstruasjon, nå bruker hun opp til 22 bind dagen, sier Veronica Nyland i et intervju med TV 2.

Veronica sier det er Ganske slitsomt når du blør 365 dager av et år.

I sommer bestemte hun seg for å søke om erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

– Jeg orket ikke ha det sånn lenger. Jeg ville ha svar på hva som feiler meg og jeg ville vite om dette faktisk skyldtes vaksinen. I tillegg hadde jeg hatt så store utgifter, sier hun til TV 2.

Veronica merket forandringene i menstruasjonen tre dager etter at hun tok første dose koronavaksine. Etter andre dose ble det verre, og etter den tredje gikk kroppen berserk, beskriver 31-åringen.

– Det kom som en bombe. Jeg blødde konstant i 15 måneder uten pause. I tillegg hadde jeg nesten daglig smerter, som føltes som rier. De slo meg helt ut og var ofte så vonde at jeg kastet opp, sier hun.

Les også: Vaksineforsker fraråder fjerde vaksinedose: – Ikke verdt bivirkningene

Hun fikk også en kraftig allergisk hudreaksjon etter koronavaksinene. Etter flere besøk hos fastlegen, har hun enda ikke fått noe svar på hva som forårsaket plagene.

Veronica har over 41.000 kroner i utgifter som følge av bivirkningene av vaksinen. Hun har måtte utsette regninger og lånt penger for å dekke de ekstra kostnadene.

I slutten av oktober fikk Veronica  godkjent erstatning fra NPE, som foreløpig én av seks kvinner i Norge. NPE konkluderte med at Veronica hadde rett på 30.000 kroner i erstatning.

«Vi mener at menstruasjonsforstyrrelsene som oppstod i september 2021 skyldes vaksinen. Vi mener at dose to og dose tre også sannsynligvis førte til en forbigående forverring av hudplager med utslett», skrev NPE i vedtaket.

Veronica mener at hun har hatt 11.000 kroner mer i utgifter enn NPE la til grunn. Hun har derfor besluttet å klage på vedtaket etter oppfordring fra advokaten sin.

15 måneder etter plagene startet, har hun ikke blitt stort bedre. Utgiftene fortsetter også å løpe.

Helsepersonell er bekymret for vaksinebivirkninger

mest lest