Bokhandlere tømmes for «Skrue McDuck»: – Etterspørselen har gått i taket

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25/02/2023 | 03:59

Flere Andeby-historier skal ut av produksjon – angivelig på grunn av støtende innhold.

Tirsdag ble det kjent at flere Andeby-klassikere angivelig skal stanses fra all fremtidig publisering.

Ifølge et Facebook-innlegg fra tegneserieskaperen Don Rosa dreier det seg om historiene «Verdens rikeste mann» og «En drøm for livet» fra det større verket «Skrue McDucks liv og levnet.

– Etterspørselen etter «Skrue McDucks liv og levnet» har gått i taket etter at det ble kjent gjennom VG for et par dager siden at et par av historiene vil droppes i fremtidige utgaver. Dette er den mest etterspurte enkelttittelen siste to dager, skriver markedssjef i Norli Caroline H. Heitmann i en e-post til VG.

– De siste bøkene forlaget Egmont hadde på lager, er på vei ut i bokhandlene, og boken vil nok være helt utsolgt tidlig i neste uke, legger hun til.

Forlaget Egmont som distribuerer Donald Duck i Norge, har ikke kommentert bakgrunnen for at de ønsker å stanse distribusjonen av enkelte utgivelser – eller hvilke utgivelser det gjelder.

– Vi er kjent med saken, og dette gjelder også for noen utgivelser i Norge, opplyste pressekontakt Tonje Tornes til Nettavisen mandag.

Bakgrunnen for dette er ukjent, men det spekuleres i at kontroversen gjelder karakteren «Bombie The Zombie». Han er en mørkhudet zombie Onkel Skrue møter på i Afrika. Han dukker opp i den nevnte tegneserien «En drøm for livet» fra 2002.

Tale mot «wokeness» går viralt

mest lest