Musk: Media er rasistisk til hvite og asiatiske

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27/02/2023 | 08:58

Elon Musk anklager media for å være rasistiske mot hvite og asiatiske mennesker.

Musk kom med kommentarene søndag etter at en rekke aviser i USA droppet tegneserien «Dilbert» etter antisvarte kommentarer fra skaperen Scott Adams.

– I en * veldig * lang tid var amerikanske medier rasistiske mot ikke-hvite mennesker, nå er de rasistiske mot hvite og asiater, skrev Musk på Twitter søndag.

– Det samme skjedde med elitehøgskoler og videregående skoler i Amerika. Kanskje de kan prøve å ikke være rasistiske.

Musk kom med kommentarene som svar på en Twitter-bruker som anklaget media for å fremstille Adams som rasist, men ikke rette lignende anklager mot svarte amerikanere som sa i en nylig undersøkelse at de ikke var enige i en uttalelse som spurte om det er «OK å være hvit».

Musk twitret senere at han var enig med en annen bruker som sa at Adams kommentarer «ikke var gode», men det amerikanske samfunnet hadde lent seg til identitet med «forutsigbare resultater» og burde gå tilbake til fargeblindhet rundt rase.

I en opptreden på sitt YouTube-show i forrige uke sa Adams at hvite amerikanere burde «dra til helvete vekk fra svarte mennesker».

Musks syn på ytringsfrihet, rase og andre omstridte spørsmål har vært i søkelyset siden milliardæren kjøpte Twitter i oktober for 44 milliarder dollar.

 

USAs energidepartement: Covid-19 kom sannsynligvis fra laboratorielekkasje

mest lest