Spetalen selger seg ut av norsk kryptobørs

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. februar 2023 | 15:17

Satt i styret i den norskdrevne kryptobørsen Firi – men har i over fire måneder prøvd å selge seg ut.

Nå er kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen ute av kryptobørsen, som har hatt et verdifall på 69 prosent på ett år.

– Salget er gjennomført. Det gjenstår bare formaliteter. Aksjene ble i hovedsak kjøpt av eksisterende aksjonærer, sier daglig leder Thuc Hoang i Firi til Finansavisen.

Det var vinteren 2021 at Spetalen inn på eiersiden og i styret i kryptobørsen Firi gjennom investeringsselskapet Tycoon Industrier

– Tycoon har vært investor i selskapet i to år, og det er helt naturlig at aksjonærbasen endrer seg over tid. Vi har ikke ytterligere kommentarer ut over det, sier Hoang.

Selskapet har utviklet en tjeneste for kjøp og salg av kryptovalutaer som bitcoin, ethereum og cardano. De skal ha 170.000 nordmenn som kunder.’

Men selskapet har slitt med lønnsomheten. De har måttet kutte halvparten av de om lag 60 ansatte – og det vil være behov for å hente inn ny kapital. Spetalens aksjer skal være kjøpt av eksisterende aksjonærer.

– Vi trenger mindre penger enn det vi gjorde før. Vi utforsker mulighetene, men markedet er veldig rolig. Vi vil følge med på hvordan kapitalmarkedet utvikler seg videre og tilpasser oss når vi går i gang, sier Hoang.

Misforståelser om Bitcoin

 

mest lest