Woody Harrelson sammenlignet Pfizer og Moderna med narkokarteller

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. mars 2023 | 05:35

Under en opptreden på komishowet Saturday Night Live i helgen, fremmet skuespilleren Woody Harrelson en teori om at de store farmasiselskapene som Pfizer og Moderna kan sammenlignes med narkokarteller.

Det var på lørdagens utgave av «Saturday Night Live» at Woody Harrelson fortalte en historien om et «sprøtt» filmmanus han hadde lest i 2019 etter at han hadde røykt marihuana i Central Park:

– Filmen går som følgende: De største narkokartellene i verden går sammen og kjøper opp samtlige medier og alle politikerne, og tvinger folk rundt om i verden til å holde seg innelåst i hjemmene sine, sier skuespilleren på TV-showet.

– Og folk kan bare komme ut om de tar kartellets stoffer, fortsette å ta dem om og om igjen, sier Harrelson, som så sier at han kastet manuskriptet bort.

– Jeg mener, hvem er det som kommer til å tro på den sinnssyke ideen. Å bli tvunget til å ta stoffer. Jeg gjør det frivillig hele dagen, legger han til.

Les også: Folk leter etter «boogeyman» bak gardinen: – Jeg er involvert i vaksiner for å redde liv

Harrelsons kommentarer syntes for flere å referere til en teori om at store farmasøytiske selskaper skapte COVID-19-pandemien for å tjene penger på vaksiner.

Det var flere Twitter-brukere som hyllet Harrelson lørdag kveld, og roste ham for å snakke ut på en plattform som SNL. Noen Twitter-brukere sa at Harrelson hadde droppet en «massiv rød pille», et slanguttrykk for å bli «opplyst».

– Harrelson har en perfekt oppsummering av Covid-bedrageriet, skriver den australske konspirasjonsteoretikeren og reporteren for Rebel News, Avi Yeminin på Twitter.

Elon Musk var også imponert over Harrelson.

– Dette var bra, skriver han på Twitter, som svar på videoen av Harrelsons monolog.

I januar i år skrev Musk på Twitter at det gikk greit å ta den første oppdatert koronavaksinen, men at den siste runden med booster, «knuste» ham.

– Jeg fikk betydelige bivirkninger etter min andre booster-vaksine. Jeg følte det som om jeg var døende i flere dager. Forhåpentlig har jeg ikke fått noen varige skader.

– Woody Harrelson tuller med Pfizer og Moderna på en strålende måte på @nbcsnl. Et hypnotisert publikum forstår ikke vitsen, skriver Robert F. Kennedy Jr., som er en kjent vaksinemotstanderne i USA, på Twitter.

Noen var mindre underholdt av Harrelsons monolog, og irettesatte SNL for å gi sine antivaksinemeldinger en plattform på showet deres.

– Takk, @nbcsnl, for Woody Harrelsons anti-vax monolog, twitret TV-produsent Lee Goldberg.

– Kanskje invitere Kanye tilbake mens dere er i gang.

Lørdag var Harrelsons femte gang vertskap for SNL. Han var der for å promotere sin nye film, «Champions», skriver Insider.

Vil tilby nordmenn «rent blod»: – Bare uvaksinerte kan donere

mest lest