Forskere overrasket og bekymret: Så mye har den gjennomsnittlige penisen vokst

Avatar photo
Publisert 2. mars 2023 | 16:32

De siste 29 årene har gjennomsnittslengden på en erigert penis angivelig økt betydelig, ifølge forskere som står bak ny studie som Illustrert Vitenskap referere til.

Den gjennomsnittlige lengden på en erigert penis skal økt med opp mot 24 prosent, fra 12,3 til 15,2 centimeter i gjennomsnitt.

Dette fremkommer i en såkalt metaanalyse. Det vil si analyse av en rekke andre studier. Forskere ved blant annet Stanford-universitetet i USA og Vita-Salute San Raffaele-universitetet i Italia har gjennomgått målinger av 55 761 ulike menn fordelt over hele verden.

Studien er utgitt i The World Journal of Men’s Health.

Forskerne kalle resultatene for «urovekkende».

De hadde ventet motsatt resultat. For blant annet har sædkvaliteten gått ned.

«Tatt i betraktning av de tendensene vi hadde sett i andre mål for menns reproduktive helse, trodde vi at det kunne være et fall i penislengden på grunn av de samme miljøeksponeringene», forteller Michael Eisenberg, professor i urologi ved Stanford-universitetet i en pressemelding.

«Når vi ser denne typen raske endringer, betyr det at det skjer noe voldsomt med kroppene våre. Vi bør forsøke å bekrefte disse resultatene, og hvis de bekreftes, må vi finne årsaken til endringene», sier han videre.

I materialet de studerte, som hadde serier 80 år tilbake i tid, fant forskerne ingen forandring i lengden på slappe eller utstrukkede peniser, skriver Illustrert Vitenskap.

Dermed kan det åpnes opp for variasjon i målemetoder og grad av «opphisselse».

IQ-nivået i Vesten er synkende: Men hvorfor? (+)

mest lest