Lineker er tilbake på skjermen

Avatar photo
Publisert 13/03/2023 | 16:55

Fotballeksperten ble midlertidig fjernet som BBC-programleder for «Match of The Day» etter han delte en twitter-melding som var kritisk til britisk asylpolitikk.

Gary Lineker sammenlignet retorikken til den konservative politikeren Suella Braverman med retorikken fra Tyskland på 1930-tallet.

 Linekers melding var et svar til en kampanjevideo hvor Braverman fremmer en ny britisk lovgivning. I videoen sier hun blant annet:

– Nok er nok. Vi er nødt å stoppe migrantbåtene.

Nå har Sky Sports meldt at den 68-år gamle programlederen som ble midlertidig fjernet fra TV-skjermen skal få returnere. Samtidig beklager de situasjonen.

– Jeg beklager dette. Den potensielle forvirringen forårsaket av gråsonene i BBCs veiledning for sosiale medier som ble introdusert i 2020 er anerkjent. Jeg ønsker å få saker løst og sportsinnholdet vårt tilbake på lufta, uttaler BBCs generalsekretær Tim Davie.

Lineker har uttalt følgende på Twitter etter det ble kjent at han kommer tilbake på skjermen.

– Etter noen surrealistiske dager er jeg glad for at vi har navigert en vei gjennom dette. Jeg vil takke dere alle for den utrolige støtten, spesielt kollegene mine i BBC Sport, for å ha vist bemerkelsesverdig solidaritet. Fotball er et lagspill, men deres støtte var overveldende, skriver han.

 I etterkant av BBC sin avgjørelse valgte flere av kanalens profiler å ikke delta i helgens sending av «Match of The Day» i solidaritet med Lineker.

Ian Wright og Alan Shearer var blant de som støttet Lineker.

Programmet ble sendt uten folk i studio, og uten kommentatorer fra kampene, og varte i kun 20 minutter på lørdag. Søndag var programmet 14 minutter.

Ingen spillere eller managere ville svare på spørsmål fra BBC lørdag, som en støtte til den tidligere fotballhelten.

Fremmer lovforslag som forbyr menn fra å konkurrere i kvinneidrett

mest lest