Flytt hit minst seks måneder – få 138 000 kroner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. mars 2023 | 04:50

En landsby i Queensland i Australia tilbyr 20 000 australske dollar – som tilsvarer 138 000 norske kroner – til folk som er villige til å flytte dit.

For to år siden begynte landsbyen Quilpie å tilby nyinnflyttere 12 500 australske dollar, men nå har verdiene på eiendommene i området økt. Og alle som allerede har kjøpt land eller vært en del av den opprinnelige «Home Owner Grant»-ordningen, vil fortsatt være kvalifisert for det økte tilskuddet.

Men en av reglene for de som flytter til byen, er at de må bygge hus på tomten de kjøper. De må også bo der i minst seks måneder for å få beløpet på 138 000 kroner.

– Vi var det første rådet i Outback Queensland som innførte en slik politikk, og det har vært en stor suksess. Vi fikk interesse fra hele Australia så vel som fra USA, India og Irland, sier Justin Hancock til australske 7 News, administrerende direktør i Quilpie Shire.

– To år seinere øker befolkningen fortsatt og vi stor har interesse fra folk som vil bo i «Outback», spesielt ettersom levekostnadene på kysten og byområdene virkelig begynner å slå hardt i år, fortsetter Hancock.

Ordfører Stuart Mackenzie, sier han har som mål å øke byens befolkning til 1000 innbyggere. Den er for tiden på rundt 800.

Byen inkluderer to supermarkeder, en slakter, baker, nyhetsbyrå, frisør, et sykehus, medisinsk senter og apotek, samt to skoler og et tidlig læringssenter. Det er også mange «åpne områder» og to ganger ukentlige flyvninger til Brisbane og Mount Isa.

Lurås kommenterer: Er det egentlig noen som tar ansvar for landet vårt?

mest lest