Ny knallmåling for INP

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30/03/2023 | 08:13

På en ny måling fra Opinion får Industri- og Næringspartiet (INP) en oppslutning på 2,8 prosent. Det er omgtrent som MDG, som får en oppslutning på 2,9 prosent.

– For oss er dette like fantastisk gøy som det må være tilsvarende fortvilende for MDG. Jeg skal være forsiktig med å mene noe om hvorfor MDG er på god vei til å overlate taburettene i stortingssalen til INP, sier partileder Owe Ingemann Waltherzøe til ABC Nyheter.

Nylig fikk INP 3,5 prosent på en måling for VG. På iNyheter gjennomsnittsmåling for februar fikk de 2,0 prosent.

INP ble startet så sent som i 2020.

– For INPs del handler dette om at vi ser flere og flere som oppdager at det grønne skiftet handler mer om big business enn om å redde verden fra å koke. Denne målingen bekrefter alle målinger tatt siden sommeren at INP er å regne som en seriøs og et reelt alternativ til de gamle styringspartiene, sier Waltherzøe.

Martin Stubban, som rådgiver i Opinion, tror INP kan komme inn på Stortinget i 2025.

– Historien har vist at det er vanskelig, men vi kan ikke utelukke ett mandat, for eksempel fra Rogaland, sier han til ABC Nyheter.

– Er det mulig å si noe om hvem INP-velgerne er?

– Det er et tynt tallgrunnlag. Men det er en overvekt menn som er litt opp i årene. Velgerne kommer fra Frp, Senterpartiet og gruppen «andre partier», sier Stubban til ABC Nyheter.

Torsdag kveld kl 20 slipper iNyheter en podkast med Waltherzøe. Den kan sees her.

Owe Ingemann Waltherzøe podcast Lurås

Statsviter tror INP kan bli en «maktfaktor» i norsk politikk

mest lest