Trump dobler ledelsen på DeSantis

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30/03/2023 | 18:23

Tidligere president Donald Trump har økt ledelsen i det republikanske racet for å bli nominert, ifølge en Fox News-måling.

Målingen viser at Trump har doblet ledelsen siden februar og nå leder med med 30 prosentpoeng over Ron DeSantis (54 %–24 %). Forrige måned ledet han med 15 (43%-28%).

Mike Pence kommer på tredjeplass med 6 %, Liz Cheney og Nikki Haley får 3 % hver, og Greg Abbott kommer inn på 2 %. Alle andre får 1 % støtte eller mindre.

Noen mener muligheten for at Trump ville bli siktet og pågrepet i New York kan økt hans popularitet.

Tilbakegangen for Ron DeSantis (44) har pågått helt siden oppturen han fikk i november da han vant guvernørvalget i Florida med overraskende stor margin. Siden da har Trump angrepet ham flere ganger.

DeSantis har ennå ikke annonsert at han stiller til nominasjonen i 2024. I en artikkel i NBC hevdes det at flere av hans rådgivere og økonomiske støttespillere har blitt skeptiske til DeSantis muligheter til å slå Trump. Noen skal angivelig ønske at han ikke «ødelegger seg» i en kamp mot Trump, men heller venter med å stille til 2028. Hvis Trump vinner i 2024 vil han ikke kunne stille i 2028 fordi man bare kan ha to perioder.

DeSantis er spydig mot Trump i nytt intervju: The Donald slår tilbake

mest lest