Nye anklager mot Andrew Tate

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13. april 2023 | 09:09

Tre kvinner vil saksøke den beryktede sosiale medier-influenceren Andrew Tate for påstander om at han voldtok og misbrukte dem.

De sier at de har fått fysiske og psykiske skader som har hindret dem i å jobbe eller leve et normalt liv i mange år.

Kvinnene klaget først til politiet for åtte år siden, men sier at etterforskerne ikke klarte å undersøke påstandene ordentlig før de henla saken.

– For å ha sett Andrew Tates økning i popularitet og innflytelse, mens du vet hvem han er og hva han har gjort, har vært ekstremt vanskelig for de av oss som ble seksuelt og fysisk misbrukt av ham, fortalte en av kvinnene til Sky News.

– Vi har til hensikt å bevise i retten at Andrew er fornærmende, tvangsmessig og kontrollerende, og at hans offentlige uttalelser om kvinner ikke er noe annet enn fantasi, legger hun til.

Kvinnene, som er i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene, jobbet som webkameramodeller for Tate i Luton fra 2013 og utover og hevder de ble misbrukt, dårlig betalt og truet med å prøve å stoppe dem fra å gå til politiet.

Tate benektet anklagene og sa gjennom sitt juridiske team at de «ville ha penger fordi jeg sparket dem».

– Deres påstander inkluderer voldtekt, seksuelle og fysiske overgrep, inkludert å holde våpen mot kvinners hoder, kvelninger inkludert med belter, påstander om den mest forferdelige oppførselen mot kvinner, sa Kvinnenes advokat, Matt Jury til Sky News.

Politiet begynte å etterforske kvinnenes påstander i 2015 og arresterte Tate tre ganger, mistenkt for voldtekt av to kvinner og overgrep mot en tredje.

Saken ble henlagt fire år senere uten videre tiltak.

Tate (36), en britisk-amerikansk statsborger med seks millioner følgere på Twitter, sitter for tiden i husarrest i Romania der politiet etterforsker mistanke om menneskehandel, voldtekt og seksuell utnyttelse av kvinner der.

Hans bror Tristan og to rumenske kvinner står overfor de samme anklagene, og de benekter dem alle.

HamKam sendte spiller hjem for å ha sympatisert med Andrew Tate

mest lest