Fox News må betale Dominion 8,2 milliarder kroner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. april 2023 | 02:42

Fox News har blitt enige med Dominion Voting Systems om å betale dem 787,5 millioner dollar for beskyldninger om valgfusk, ifølge Dominions advokat.

Summen tilsvarer 8,2 milliarder norske kroner. Fox sier på sin side at de er fornøyd med forliket.

– Vi erkjenner rettens vurdering av at enkelte påstander om Dominion er usanne, heter det i en uttalelse fra Fox News.

Dominion hevdet at virksomheten ble skadet av at Fox spredte falske påstander om at avstemningen var rigget mot Donald Trump, skriver BBC.

Saken skulle egentlig opp for en jury bestående av tolv personer, men blir stanset etter at partene har kommet til enighet.

Dominion-sjef John Poulos fortalte på en pressekonferanse at avtalen inkluderte at Fox «innrømmet å ha fortalt løgner, noe som forårsaket enorm skade på selskapet mitt».

– Løgn har konsekvenser, sa Dominion-advokat Justin Nelson.

– For over to år siden feide en strøm av løgner over Dominion og valgfunksjonærer over hele Amerika inn i et alternativt univers av konspirasjonsteorier, og forårsaket alvorlig skade på Dominion og landet, la han til.

Rettssaken startet tidlig tirsdag, men to timer etter at partene skulle holde sine innledende innlegg, hadde ikke juryen og dommeren ennå dukket opp. Bare advokater, pressefolk og publikum var til stede i salen.

Fox skriver i en uttalelse at forliket viser at de er forpliktet til høye journalistiske standarder.

– Vi håper at vår beslutning om å løse denne tvisten med Dominion i minnelighet, i stedet for en splittende rettssak, gjør at landet kan gå videre fra disse problemene, skriver de.

Selskapet Dominion lager stemmemaskiner til bruk i amerikanske valg. De har saksøkt Fox News fordi de mener TV-kanalen «med viten og vilje» kom med påstander om at selskapets stemmemaskiner var manipulert.

Trump ligger an til en knusende seier – pengene fosser inn

mest lest