Statsviter tror mannen bak Fox News kan ha større planer for Tucker Carlson

Avatar photo
Publisert 4. mai 2023 | 23:20

Statsviter og Høyre-mann Hard Olav Bastiansen tror Tucker Carlsons sjokk-exit fra Fox News kan være et tegn på at Rupert Murdoch har planer om å stille Carlson opp som kandidat til presidentvalget i 2024.

Murdoch (92) eier Fox News og en rekke andre store mediehus.

I en kronikk først publisert i Aftenbladet beskriver Bastiansen mediemogulen som en lur rev. Han hevder Murdoch har brukt avisene sine til å støtte de kandidatene han selv har ønsket seier for.

– Det er godt kjent at den konservative Rupert Murdoch lot sine britiske aviser velsigne den fremadstormende Tony Blair. Aviskampanjene ble et viktig bidrag til Labours valgseier. Murdoch gav også Donald Trump mediestøtte da han så det politiske potensialet hans.

Bastiansen tror Murdochs begeistring for Trump har avtatt siden forrige valg, og at han derfor kan være på utkikk etter en annen republikansk presidentkandidat å gi sin velsignelse til.

– Det ryktes at forholdet mellom Murdoch og Trump har kjølnet. Kan det tenkes at det er fordi Rupert Murdoch har valgt ut hvem den neste presidenten skal bli, og at det ikke er Donald Trump? spør Bastiansen.

Les også: Staten bruker 600.000 i året per kunststudent

Videre antyder han at Tucker Carlson kan være et mulig alternativ, og at beslutningen om å sparke ham kan henge sammen med en langsiktig plan om å stille Carlson opp som presidentkandidat. Bastiansen nevner og at Ron DeSantis kan være en mulig motkandidat til Trump.

– Ingen forsto logikken bak Murdochs beslutning om å sparke sin største stjerne. Er forklaringen at Rupert Murdoch nok en gang viser politisk teft og forstår hvor den politiske vinden blåser?

Bastiansen er ikke den første norske statsviteren til å peke ut Fox News-stjernen som en mulig fremtidig presidentkandidat. I fjor pekte også den intellektuelle tungvekteren Asle Toje ut Tucker Carlson og Ron DeSantis som potensielle presidentkandidater for den amerikanske høyresiden til valget i 2024.

mest lest