Ingen rusdebatt på APs landsmøte: – Trenger en trøkk fra velgerne

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 6. mai 2023 | 20:00

Tidligere har det blitt varslet om omkamp på rusreformen. Den skulle egentlig kommet på årets landsmøte. Slik ble det derimot ikke.

Arbeiderpartiet er egentlig ikke interessert, skriver Jan Arild Snoen på Facebook. Den aktuelle samfunnsdebattanten og tidligere FrP -og Høyre-politikeren har nylig sluppet boken Legalisering! Nå!, og sender i dag kritikk retning AP.

Hovedgrunnen til at AP gikk imot rusreformen var at det ikke var de selv som la frem forslaget. Alle sosialpolitiske reformer skal springe ut av AP, skriver Snoen.

I følge han stemte AP angivelig imot fordi det var for lite satsing på hjelp til avhengige. Nå setter han spørsmål ved hvorfor partiet ikke har tatt tak i saken etter at de kom inn i regjeringskontorene.

De skulle legge frem et nytt og bedre forslag på rusreform i løpet av 2023, men har nå tydeligvis valgt å utsette saken.

– Det er tydeligvis ikke noe som haster. Det er nok like greit, siden AP ikke har noe å bidra med for tiden. Dessuten sliter de med Senterpartiet, som vil i motsatt retning.

Likevel mener forfatteren at det fortsatt er Arbeiderpartiet saken avhenger av.

– Arbeiderpartiet er nøkkelen til rusreform, enten den blir avkriminalisering eller legalisering litt lenger ned i veien. De trenger bare litt mer tid, og at gapet mellom dem og resten av sosialdemokratiet i Europa (minus svenskene, som er noe for seg selv) blir plagsomt stort. Tyskland beveger seg i retning legalisering av cannabis, selv om EU gjør sitt beste for å bremse farten. Flere vil følge etter.

Det Arbeiderpartiet trenger er en trøkk fra velgerne, og særlig de mange unge velgerne som er opptatt av dette, før de tar til vettet, avslutter Snoen.

mest lest