Vold og trakassering: Det var Oslos toppkandidat, Lars Petter Solås

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 6. mai 2023 | 22:41

Det har kommet frem at det under forrige helgs landsmøte for FrP, på et nachpiel sent på natten, ble utøvd vold og trakkassering på journalister av en FrP-representant.

Nå har Nettavisen avslørt at det gjelder hovedstadens førstekandidat, Lars Petter Solås.

Flere av de saken angår arbeider for Nettavisen. Også ansatte i VG og Dagbladet skal ha vært tilstede under hendelsen. To av de tre som ble angrepet er journalister for Nettavisen.

Solås skal ha tatt kvelertak, slått med åpen neve og måtte ble fysisk fjernet av tre personer fra området.

Hendelsen skal ha foregått i gangen og inne på et hotellrom hvor nachspielet skal ha funnet sted. Det var rommet til nylig valgte 1. nestleder Hans Andreas Limi.

Angrepet blir omtalt som fullstendig uprovosert.

– Dette var et blindt angrep fra en sveiseblind fyr, sier en av journalistene.

Nettavisen har prøvd å komme i kontakt med Solås, og gjort han oppmerksom på at han vil bli navngitt, men uten at førstekandidaten har besvart henvendelsen. Heller ikke Dagbladet har hatt hell i å motta noen kommentar utover hva Solås har henvist til av kommunikasjon som går gjennom FrP.

Les også: Kaos på FrP-nachpiel: Antastet og slo

Foreløpig er det usikkert om det blir en politisak av tilfellene av trusler, trakassering og direkte vold, men vi forventer en uforbeholden og offentlig beklagelse for angrepet på vår journalist og våre kolleger, skriver Nettavisen.

– Vi reagerer på oppførselen til Frps politiker. Journalister må kunne dekke et årsmøte til et politisk parti uten å bli trakassert eller fysisk angrepet, sier Nettavisens sjefsredaktør Gunnar Stavrum.

mest lest