Tror «Turbopenis» kan redde parforhold

Avatar photo
Publisert 10. mai 2023 | 22:37

Skjønnhetsindustrien tilbyr mye for de som vil endre på kroppen sin. Nå kan du også få filler i penis og vagina.

Kosmetisk lege Ilona Wolanska Borys i Bergen forteller til TV 2 at hun tror såkalte «Turbopeniser» kan redde parforhold.

Da må man først gjennomgå såkalt «Drakula-behandling», også kjent som PRP-behandling. Dette innebærer at du får ditt eget blod sprøytet inn i penis eller vagina.

Prosedyren skal blant annet øke størrelsen på penis.

På klinikkens hjemmeside beskrives prosedyren slik:

«Penisinjeksjoner med blodplatefylt plasma og en vitamin cocktail for å forbedre intimt liv gjennom en mer effektiv ereksjon. Turbopenis er også en metode for å behandle seksuelle dysfunksjoner som kan føre til sammenbrudd i forholdet.»

Klinikken til Borys tilbyr slike penisinjeksjoner for 12.600 kroner per besøk. Ved tre slike besøk får man rabatt, og prisen blir da 30.000 kroner.

Borys forteller til TV 2 at hun både tilbyr og markedsfører såkalte «Drakula-behandlinger».

Videre forteller hun at hun har blir kontaktet av nordmenn som ønsker nettopp slik behandling.

Har brutt norsk lov

Helen V. Thorbjørnsrud i Statens legemiddelverk sier til TV 2 at filler-behandling i underlivet ikke er lov i Norge. Det er heller ikke lov å markedsføre dette.

Thorbjørnsrud har ikke tatt stilling til det Borys tilbyr av tjenester og produkter, men uttaler seg på generelt grunnlag til TV 2.

To klinikker i Norge har ifølge Legemiddelverket brutt loven for å ha markedsført kropps-filler-produkter til bruk i «vulva og penis». Legemiddelverket konkluderte med at disse produktene falt utenfor såkalt «dokumentert bruksområde».

Thorbjørnsrud sier de har observert markedsføring for «Drakula-behandling» (PRP), men at dette faller utenfor deres tilsynsområde.

Les også: Treningssenter åpner «kjønnsnøytral garderobe med fellesdusj»

Overfor TV 2 peker tilsynsmyndighetene på flere konkrete lovbrudd ved markedsføringen til Borys:

– Det er reklame for botulinumtoksin på nettsider og Instagram. Det er ikke lov med reklame til allmennheten for reseptpliktige legemidler, forklarer seniorrådgiver Christel Nyhus i Legemiddelverket.

Det er også forbudt med reklame for bruk av legemidler utenfor godkjente bruksområder. Begge tilfeller er i strid med Legemiddelforskriften, forklarer Nyhus.

– For behandlinger utenfor godkjent bruksområde vet vi lite om bivirkninger, risiko og langtidseffekter. Det er også alvorlig at reklamen er på Instagram, en plattform hvor det er mye barn, sier Nyhus.

Skal rydde opp

Ilona Wolanska Borys har sagt til TV 2 at hun vil rydde opp i virksomheten sin. Bare noen timer etter TV 2 var innom har legen fjernet mange av ulovlige innlegg fra ulike sosiale medier.

Borys sier hun har trodd hun fulgte regelverket og at hun som seriøs aktør nå vil rydde opp.

– Vi har vært av en oppfatning at vi har forholdt oss til det gjeldende regelverk i vår bransje. Vi har, etter at myndighetene forbød å reklamere med før- og etterbilder, ikke gjort dette, forteller Borys.

Videre sier hun at hun vil ta kontakt med lovgivende myndigheter for å få klarhet i regelverket.

– Vi vil i denne prosessen søke veiledning, slik at vi får endret der vi har gjort feil. Vår målsetning er å følge alle myndighetskrav som kreves for å drive vår virksomhet, sier Borys, som understreker at hun ønsker å operere seriøst.

mest lest