Skjeller ut Bidens håndtering av grensen mellom USA og Mexico: – Slutt å gjemme deg i kjelleren. Dette er din feil (+)

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. mai 2023 | 10:30

Cruz tok til Twitter for å gi president Biden, visepresident Harris og demokratene i Kongressen skylden for krisen.

Den republikanske senatoren Ted Cruz, fra Texas, delte et par videoer på Twitter sent torsdag kveld lokal tid, som viser hva han fant under et besøk nær Rio Grande langs grensen mellom USA og Mexico i Brownsville, Texas.

I den første videoen står Cruz ved siden av en piggtrådbarriere som går langs grensa når han peker mot Mexico, og bemerker at det er «over 22 000 ulovlige innvandrere rett over elva».

– Joe Biden, dette er din feil, sier Cruz i videoen og skjeller ut presidenten

– De som blir drept krysser grensen ulovlig, det er din feil, fortsatte han.

– Kvinnene som blir seksuelt misbrukt krysser ulovlig, det er din feil. Barna som blir brutalisert krysser ulovlig, det er din feil. Folk som dør av overdoser – over 100.000 i fjor – det er din feil, raste Cruz.

Cruz oppfordret presidenten til å ta ansvar for den nåværende grensekrisen, og krevde at han besøkte grensen slik at han kan se galskapen med egne øyne.

– Kom ned hit president Biden. Slutt å gjemme deg i kjelleren, slutt å late som om denne elendigheten ikke er din feil, stopp den. Dette er ikke humant, dette er ikke medfølende. Dette er grusomt, sier Cruz.

– Du kan se lysene, du kan se en brann, forklarte Cruz.

– Hvis du ser, venter de på at tittel 42 skal utløpe, og da kommer invasjonen vi kommer til å se bli massiv, fortsatte Cruz.

Title 42 har latt amerikanske myndigheter deportere migranter hurtig, uten å la dem søke asyl. Men på den andre siden har den likevel ikke medført noen straff for gjengangere.

klokken 05:59 norsk tid fredag ble regelen fjernet.

I en annen video gikk Cruz langs en vei nær Rio Grande og sa at han fant en sandal som tilhører en liten jente på 5 eller 6 år.

– Hun kan til og med være yngre enn det, fortsatte han, og beskrev den nåværende innvandringssituasjonen som forferdelig og grusom. Cruz sa også at skylden for grensekrisen bør ligge helt og holdent hos president Biden, visepresident Kamala Harris og alle kongressdemokrater.

mest lest