«Davos-mannen» Barth Eide er ute med dommedagsprofetier igjen

Publisert 23. mai 2023 | 17:16

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Den kommende sommeren skal altså være bevis på undergange. Klima- og miljøminister Espen Barth Eide viser blant annet til at verden er på vei inn i en periode med værfenomenet El Niño, skriver NRK.

Vi går mot valg og noen og enhver bør gjøre seg noen refleksjoner over enkelte politikeres desperate bruk av «frykt» for å få gjennomført sin agenda!

Ja, hva skal man si:

Når i framtiden skal Kina og India som snart står for 50% av alle verdens utslipp redusere sine utslipp Bart Eide? Eller er det bare vi i Norge som står for ca. 1 promille av utslippene som skal redusere våre utslipp? Kina sammen med India øker sine utslipp enormt fram mot 2030 (og mer kommer det til å bli) uten at dette er tema for Bart Eide! Det ville være naturlig å synes at dette fraværet av interesse for verdens største forurensere hos en som proklamerer «Verdens undergang» mildt sagt er oppsiktsvekkende. En kunne jo tro at ting ikke er så galt fatt likevel?

Det er samtidig interessant at storforbrukeren av statlig finansiert privat jet og annet personlig forbruk tar betydelig økt risiko (troverdighet) ved å øke fallhøyden med å påstå at været i kommende sommer vil være et bevis på at hans forestilling om menneske-skapte temperaturøkninger. Han(hen?) nærmer seg en slags desperat «nå eller aldri» psykose som etter min mening absolutt burde fatte interesse hos helsepersonell!

Det blir interessant å se om noe statlig finansiert media vil konfrontere hans «psykotiske tilstand» i ettertid om han ikke har rett denne gangen heller! Eller skal vi bare akseptere at «økonomisk selvmord» for nær sagt hele befolkningen er en pris vi må betale for å unngå at vår «Klimaminister» skal føle seg «krenket» i vår tid?

Espen Barth Eide har vært direktør i World Economic Forum (WEF) fra 2014-16 og opprettholder tett kontakt med organisasjonen.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest