Eivind Trædal gjør narr av justisministeren på TikTok

Avatar photo
Publisert 25. mai 2023 | 15:54

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) fortsetter å høste kritikk for hennes bruk av appen TikTok.

For noe ndager siden delte justisministeren et klipp på TikTok fra et møte med FN i New York, hvor de diskuterte forebygging av naturkatastrofer.

På videoen kan man se kameraet filme mot rumpen til justisministeren i det hun går gjennom møtesalen. Hun har også lagt rap-sangen «Goosebumps» (gåsehud) inn i videoen.

I sosiale medier har hun blitt latterliggjort for klippet. Flere opplever det som kleint, og noen mener det er upassende eller useriøst.

På Reddit skriver en person: «Jeg tenkte umiddelbart at det måtte være noen andre som hadde delt videoen i hennes navn, men så er det jo faen meg helt ekte. Ufattelig. Hun har utvist mangel på rolleforståelse før, men jesus. Bonuspoeng for å være 12 og 60 på en og samme tid også.»

En annen person skriver: «Æsj. Jeg liker ikke selvopptatte klyser, men selvopptatte politikere setter jeg helt på bunnen av rangstigen.»

Eivind Trædal, som sitter i Oslo bystyre for MDG, har nå laget en parodi av justisministerens video.

Her kan du se videoen til Mehl, etterfulgt av Trædals parodi:

@emiliemehl8

Adressing the UN General Assembly in New York on natural disasters and how we can prevent them🤍🌊 #unitednations #fyp

♬ goosebumps – Travis Scott

Justisministeren fikk tidligere i år mye kritikk for å ha brukt TikTok på en ugradert tjenestetelefon.

Den utbredte skepsisen til den kinesiske appen har grobunn i at kinesiske selskaper samler inn data fra alle som bruker appen. Det fryktes at denne informasjonen kan ende opp hos kinesiske myndigheter.

På grunn av justisministerens stilling i den norske regjeringen er mange kritisk til hennes bruk av appen.

Mehl valgte å fortsette å bruke appen etter mediestormen rundt henne tidligere i år. I dag bruker hun appen på en annen telefon.

mest lest