En mislykket statsminister 

KNK
Publisert 28. mai 2023 | 10:18

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger. KNK er et pseudonym for en norsk borger som er sentralt plassert i mange sentrale beslutningsprosesser. Dessverre gjør yrket at han må være anonym, men innsikten han får er interessant for våre lesere. Redaksjonen i iNyheter har fullt innsyn i hans interesser. 

Drukkenbolten og MeToo-katastrofen Reiulf Steen har fått rett om Jonas Gahr Støre 

Winston Churchill sa en gang om sin rival Clement Attlee: «En tom drosje stoppet utenfor parlamentet, ut steg Clement Attlee». 

I dag er det Jonas Gahr Støre som blir fraktet rundt i en tom, sort Mercedes. 

Passasjeren i den tomme bilen symboliserer en nasjonal, partipolitisk, og personlig tragedie. 

Den nasjonale tragedien opplever vi alle. To år inn i en strømpriskrise har Støre ingen andre løsninger enn å love ekstreme subsidier til ekstremt dyr flytende havvind. I høst var det viktig for Støre å levere et stramt statsbudsjett for å hindre inflasjonen og rentene å skyte i været, men etter at nettopp inflasjonen og rentene har skutt i været, leverer han et statsbudsjett som maksimaliserer statens pengebruk. Norske låntagere må ta hele belastningen med å stagge inflasjonen alene.  

Oppi dette synes Støres eneste prioritet å være at Norge skal nå klimamålene, noe som betyr at vi skal halvere utslippene på litt over seks år, mens vi de siste 31 årene har kuttet utslippene med litt under fem prosent. 

Samtidig opplever Norge en ekstrem innvandring som fyller opp NAV, mens store skattebetalere flykter til Sveits. 

Å fylle på med mennesker som behøver NAV, men å kvitte seg med mennesker som finansierer NAV, virker uklokt. Men kanskje import av stønadstrengende velgere er den eneste måten venstresiden tror den kan vinne valg på i fremtiden? 

Dommen over alt dette får vi i form av kronekursen. Snart er den så lav at alle som ikke har en trygg, inflasjonsjusterende jobb i offentlig sektor, vil plukke jordbær i Polen. En dansk lærer i videregående skole tjener nå nesten 1 million norske kroner i året

Gitt Norges nedtur er det ikke underlig at Arbeiderpartiets oppslutning raser. De hadde en oppslutning på 35 prosent da Jonas ble leder, nå er oppslutningen drøye 18 prosent. Håpet om at partiet skulle få ny giv ved å velge to nestledere fra Utøya-generasjonen er allerede knust. I siste meningsmåling får Høyre og Frp rent flertall på Stortinget. Trygve Bratteli forklarte Arbeiderpartiets suksess med at de «forsto tida vi levde i, og ga svar folket trodde på.» 

Regjeringen Støre misforstår tiden den lever i, og gir svar ingen tror på. 

Den tidligere Arbeiderparti-lederen Reiulf Steen, som idag er mest husket for at han hardnakket påstod at han hadde gått til sengs med Gro Harlem Brundtland innimellom fyllekulene, mente at Støre ville bli en katastrofe som leder for Arbeiderpartiet. 

I det har han fått rett. 

Støres tragedie er at mannen ikke forstår at det er på tide at han vender hjem til hjemmets lune arne. Med preste-kone og sønn som er puste coach kan han restitueres før han lander en internasjonal toppjobb som vil koste Norge dyrt. 

I etterpåklokskapens klare lys bør vi alle beklage at Støre ikke tok den jobben han en gang ble tilbudt i Høyre. 

Selv om det kan hevdes at ingen har gjort en viktigere jobb for Høyre enn nettopp Støre.  

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest